Sivas
Giriş Tarihi : 15-10-2019 22:49

CHP Sivas il ve Merkez ilçe Başkanlığı’na Genel Merkez tarafından Kayyum atandı

CHP Sivas il ve merkez ilçe yönetimine, olağan kongreye gitmek üzere Genel Merkez tarafından kayyum atandı.

CHP Sivas il ve Merkez ilçe Başkanlığı’na Genel Merkez tarafından Kayyum atandı

CHP Genel Merkezi tarafından parti örgütlerinden sorumlu genel başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Sekreter vekili Muharrem Erkek imzalı yazılı ile İl ve mekez İlçe yönetime durum tebliğ edilirken yeni İl ve merkez İlçe yöneticileri de yazıda belirtildi.

Gönderilen yazıda Merkez Yönetim Kurulu’nun 30 Eylül 2019 tarihli toplantısında alınan karar gereği Kongreler takvimi başladığından tüzüğün 43/6 maddesi ve Kongreler Yönetmeliğinin 17. maddesinin 5-6-7 fıkraları uyarınca, Sivas il örgütünde Yılmaz Coşkun başkanlığında aşağıda isimleri yazılı üyelerin atanması ve atanan İl Yönetim Kurulu’nun Olağan Kongre sürecini tamamlaması Merkez Yönetim Kurulumuzca uygun görülmüştür

Bilgilerinizi rica ederim ifadelerine yer verilirken, merkez İlçe içinde benzer bir yazı ulaştırılarak Sabahat Şencan Başkanlığında ilgili çalışmanın yapılması istendi.

Yapılan bu atama sonrası;  CHP içerisinde büyük homurdanmalara neden olduğu öğrenilirken, seçmeni ve parti üyeleri tarafından büyük rahatsızlık uyardıran bu durum partiden büyük bir istifayı tetikleyeceği ve önümüzdeki günlerde İyi Partiye ciddi anlamda bir katılımın gerçekleşeceği konuşuluyor.

Yazılarda dikkat çeken ayrıntı ise, istifa eden birçok ismin atanan kayyum yönetiminde tekrar yer alması ayrıca Sivas Milletvekili Ulaş Karasu‘ya yakın isimlerin görevlendirilmiş olmasıda dikkatlerden kaçmıyor.

Yapılan kayyum ataması sonrası CHP il Başkanlığı şu duyuruyu yaptı; “16/10/2019 çarsamba  günü  saat 12:30 da Parti Egitim  salonunda , İl Başkanı  ve Merkez İlçe  Başkanı ortaklaşa yapacakları, İl ve Merkez İlçe Yönetimlerinin değişimi  hakkındaki  basın açıklamamıza  tüm  üyelerimiz  davetlidir”

AdminAdmin