Gündem
Giriş Tarihi : 08-10-2019 03:35

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Suriye açıklaması: Harekât için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır

Suriye yönelik askeri operasyon gündemdeyken Milli Savunma Bakanlığı'ndan "Hazırız" açıklaması geldi. Açıklamada "Harekât için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Suriye açıklaması: Harekât için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklama şöyle:

"TSK vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına, 82 milyon vatandaşımızın huzur/güvenliğine yönelik tehdit/tehlike oluşturan tüm terör örgütlerine karşı asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı güçle ve 'Ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışıyla mücadeleye hazırdır.

Bölgemizin istikrar ve huzuruna katkı sağlayarak Suriyelilerin güvenli bir yaşama kavuşabilmesi için Güvenli Bölge/Barış koridoru kurulması zaruridir. TSK, sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına asla müsamaha göstermeyecektir. Harekât için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır."

Suriye sınırına askeri sevkiyat sürüyor

Türkiye'nin farklı illerinden gelen zırhlı araçlardan oluşan askeri konvoy, Kilis'e ulaştı. Yaklaşık 110 araçtan oluşan konvoy, Çobanbey Gümrük Kapısı'ndan Suriye'ye hareket etti. Elbeyli ilçesindeki Çobanbey Hudut Kapısı'ndan Suriye'ye geçen askeri konvoydaki araçların El Bab'da ki üs bölgelerine konuşlanacağı öğrenildi.

Akşam saatlerinde de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait zırhlı personel taşıyıcı ve askeri araçlar, Hatay'ın Antakya ilçesinden geçerek Yayladağı ilçesine gelmişti. Geniş güvenlik önlemleri altında sevkiyatı yapılan askeri araçların buradan da sınır birliklerine sevk edileceği öğrenildi.

AdminAdmin