Sivas
Giriş Tarihi : 06-10-2019 05:59

CHP Sivas İl Örgütüne Kayyım Ataması Gündemde....

CHP Genel Merkezi kongre takvimini açıkladı. Mahalle Delege Seçimi ile 8 Kasım 2019 ‘da başlayacağı açıklanan takvimin ardından CHP Sivas İl Örgütünden 13, Merkez İlçeden de 8 yönetici istifa etti.

CHP Sivas İl Örgütüne Kayyım Ataması Gündemde....

CHP Sivas İl ve Merkez İlçe de uzun yıllar görev yapan ancak adını vermek istemeyen bazı kişiler, “CHP Genel Merkezi’nin seçim tarihini açıklamasının ardından siyaseti kendi geleceği ve menfaati açısından bakan bir takım taşra zihniyetli kesimler amaçlarına ulaşamayacaklarını anladıkları an, emrinde bulunan il veya ilçe yönetimlerinin ekseri çoğunluğunu istifa ettirerek, kayyım atattırma yoluna gidiyor” dedi.

Yine adını açıklamayan bazı partililer, “Ulaş Karasu nasıl milletvekili seçildi bunu hepimiz gayet iyi biliyor. Gelecek seçimlerde CHP adayı olarak Sivas’tan asla seçilemeyeceğini de gayet iyi kendisi biliyor. Ekibi ile birlikte yapacakları başka bir şey olmadığını görerek, partiyi kendisine alet etme yoluna girdi maalesef. CHP Genel Merkezi Ulaş Karasu’nun siyasi etikten yoksun tutumunu geri çevirerek, partimizin geleceğini düşünerek karar almalı” dediler.

“Ulaş Karasu Kayyım Taşlarını Döşedi”

 İSTİFALAR CHP GENEL MERKEZİNDE

CHP Genel Merkezi kongre süreçleri tarihini belirledi. Bu takvime göre süreç 8 Kasım 2019 da Mahalle Delege Seçimlerinin yapılmasıyla başlayacak. Daha sonra ilçe ve il kongreleri, son olarak ta büyük kurultay tonlanacak?

Kongre takviminin açıklanmasının ardından CHP Sivas İl Örgütü’nde bulunan 20 yöneticiden  13’ü, Merkez İlçeden de 8 yönetici istifa etti. İstifa eden yönetici sayısı ekseri çoğunluğa denk geldiği için parti tüzüğüne göre CHP Genel Merkezi kayyım ataması yapacak. Kongre sürecini atanan kayyım yönetimi kontrol edecek?

“Kayyım Planını Ulaş Karasu Devreye Soktu”

CHP GENEL MERKEZİ DEVREDE

CHP Sivas İl Örgütü’nde ve Merkez İlçe Yönetiminde deprem yaratan istifalar yaşandı. İstifalar geri alınmazsa  CHP Genel Merkezi parti tüzüğü gereği en geç 9 Ekim tarihine kadar Sivas İl Örgütüne geçici olarak kayyım yönetimi atayacak.

CHP Sivas İl ve ilçelerinde uzun yıllar yöneticilik ve üyelik yapmış bazı kişiler, istifa girişimlerinin ardında, planlayıcı olarak, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu olduğunu iddia ediyor.

Adını açıklamayan kişilerin yaptığı açıklamalar şöyle?

”Ulaş Karasu hem milletvekili olduğu son süreçlerde, hem de öncesinde örgüt içerisinde yaptığı  siyasi ve şahsi hatalardan dolayı tamamen yalnızlaştı. Sivas üzerinde etkisi ve inanılırlığı bitti sayılır. Kaybettiği gücünü ve itibarını yeniden kazanmak için yaklaşan kongre süreçlerine sarıldı. 

İstifa eden yöneticiler hangi gerekçelerle istifa ettiklerini hangi makul gerekçelere dayandırıyor? Bu belli değil? Ayrıca  varsayalım ki siyasi bir itirazları var, zaten çoğunluktalar, istifa etmelerine ne gerek var? Her istediği kararı zaten çıkaracak kudrete sahipler? Aldığımız kesin ve sağlam kanıtlar ışığında açıklıyoruz; CHP Sivas İl ve Merkez İlçeden istifa eden arkadaşlarımız Ulaş Karasu’nun çabalarıyla, girişimleriyle, iknalarıyla görevlerinden istifa ettiler. Üzülerek ifade edelim ki bu girişimlerin böyle olduğunu CHP Genel Merkez yöneticileri de örgütlerden sorumlu İstanbul Milletvekili  Sayın Oğuz Kaağan Salıcı da biz de bütün Sivas Örgütü de biliyor? Daha vahim olanı ise; Ulaş Karasu kimlerin kayyım olarak atanacağını bile şimdiden belirledi. Onlarla görüştü, bazı kişiler kayyım yönetiminde olmayacaklarını kendisine bildirdi. Ulaş Karasu’nun perde gerisinden kayyım atanacak kişilerle yaptığı  görüşmeleri, o kişiler her kese anlattı zaten. Bunu bilmeyen yok” dediler. Adını açıklamak istemeyen bazı kişiler ise;  İstifaların Ulaş Karasu’nun Sivas’ta bulunan ofisinde hazırlandığını, buradan CHP Genel Merkezine yollandığını iddia etti.

İstifa Eden CHP İl Yöneticileri

KAYYIM ATAMASINA RAZI

CHP Sivas İl Yönetiminde bulunan 20 yöneticiden 13’ü aynı gün ve aynı saatlerde, birbirinden haberli olmadan milyarda bir olma ihtimali bile olmayan şeyi becererek istifa ettiler.

CHP Sivas İl  Yönetiminden 13, Merkez İlçe Yönetiminden de 8 kişinin aynı anda istifa etmeleri üzerine haberin detaylarını araştırırken çok ilginç detaylar ortaya çıktı. Görüşlerine başvurduğumuz İl ve Merkez İlçe yönetiminden istifa eden bazı kişilere “Neden İstifa Ettiniz, bu kararı kimlerle aldınız, İstifanızı almazsanız il yönetimine Kayyım Atanacak” sorumuza cevaben, “tamamen özel sebeplerle,  İşlerimin yoğunluğu sebebiyle istifa ettim. Hiç kimseyle toplantı yapmadım. Kayyım atansa ne olur onlar da zaten CHP’li arkadaşlarımız değil mi” derken, bazı kişiler de “İstifa eden arkadaşlarla durum değerlendirmesi toplantısı yaptık. Hep birlikte istifa etme kararı alarak istifa ettik” dedi.

Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurmak için aradığımız CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, telefonunu meşgule düşürerek,  meşgul olduğu mesajını attı.

CHP Sivas Merkez İlçe Başkanı Özcan Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sayın Üyelerimiz 3 Ekim 2019 günü akşam saat 5 de Seyrantepe’de Sivas Milletvekilimiz Ulaş Karasu’nun bürosunda Merkez İlçe Yöneticisi 9 kişiye istifa dilekçesi hazırlanıp imzalatıldı, bilgilerinize”  mesajı attı.

CHP Sivas İl Yönetiminden, Ercan Aslan (İl Saymanı), Emrullah Çınar, Hidayet Sönmez, Adil Keser, Hülya Orhoon, Sabahat Yılmaz, Hüseyin Doğan, Elif Keser, Zeynep Göktan, Refik Çerik, İnci Üstün, İsmail Delice, Ali Seyfi Yıldırım. Merkez İlçe Yönetiminden ise, Veli Özdemir, Hüseyin Güneş, Oktay Vatansever, Gülay Karaca, Sabahat Şencan, İhsan Yılmaz, Sibel Yıldırım ve Rıza Pakoğlu aynı gün aynı saatlerde birbirlerinden habersiz olarak istifa ederek milyarda bir ihtimali gerçekleştirdiler.!

 

 

Divriği Gazetesi

AdminAdmin