Gündem
Giriş Tarihi : 20-09-2019 01:24

CHP’yi şeytana benzeten imam Meclis gündeminde

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde imamlık yapan Haşim Öztürk'ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP’yi “şeytana” benzetmesinin ardından konu Meclis gündemine taşındı.

CHP’yi şeytana benzeten imam Meclis gündeminde

Birgün'ün haberine göre, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, imam Öztürk'ü gündeme getirerek, “Ülkemizde özellikle dinin siyasete alet edilmesi, siyaset dışı kalması gereken kamu görevlilerinin siyaset yapması, aşılması pek zor ciddi toplumsal sorunlara yol açmaktadır” dedi.

İNCELEME BAŞLATTINIZ MI?

Her türlü uyarıya rağmen, bazı din görevlilerinin gerek vaaz ve sohbetlerinde, gerekse sosyal medya paylaşımlarıyla aktif siyasetçi gibi konuşma yapmaya devam ettiğini ve haksız ithamlarda bulunduğunu vurgulayan CHP’li Alban, önergesinde şu sorulara yer verdi:

- Bu olayda adı geçen ve Seydikemer ilçesinde görevli olduğu belirtilen kişi Diyanet İşleri Başkanlığı personeli midir?

- Diyanet İşleri Personeli ise bu kişinin kurumdaki görevi nedir?

- Bu kişinin sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili olarak, tarafınızdan bir inceleme-işlem, yapılacak mıdır?

- Özellikle son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu tür olaylarla gündeme gelmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçtiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı için verilen cuma hutbesinde, ülkemizin kurucusu ve değişmez lideri Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsetmemesi, onu yok sayması gibi ihanet duygusu yüklü olayların, adı geçen imamın sosyal medya paylaşımı gibi, bu tür davranışları ve söylemleri cesaretlendirdiğini düşünüyor musunuz?

- Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve din görevlilerinin, siyasi söylemlerden uzak durmalarıyla ilgili olarak tarafınızdan bir çalışma ve eğitim programı hazırlanacak mıdır? Bu yönde bir çalışmanız var mıdır?

AdminAdmin