Politika
Giriş Tarihi : 15-09-2019 19:29

Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye seslendi: Bu senin tarihi görevindir

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP PM toplantısında konuştu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye seslenerek, "Madem milliyetçiyim, bu ülkeyi, bayrağımı, vatanımı seviyorum diyorsun. 1105 sayılı kararnameyi git Erdoğan'dan al ve kamuoyuna açıkla kardeşim. Bu senin tarihi görevindir. Ya açıklayacaksın ya da Katar ordusuna peşkeş çekilen bir siyasal iktidara destek vermeyi keseceksin" dedi.

Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye seslendi: Bu senin tarihi görevindir

 

 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında satır başları:

ŞEHİTLER

Şehitler arasında bir ayrım yaparsanız bu yanlıştır dedik. 15 Temmuz'da tırnağı bile sökülse gazi ilan edeceksiniz, vücudunda terör kurşunu taşıyanı gazi ilan etmeyeceksiniz. Biz buna karşıyız.

DİYARBAKIR ANNELERİ

Şimdi anneler arasında da bir ayrım yapıyoruz. "Cumartesi Anneleri", "Diyarbakır Anneleri". İkisi de haklıdır. Cumartesi Anneleri 755 haftadır 'evlatlarımız geri gelmedi, hiç değilse mezarını bize gösterin' diyorlar.

Sen bakansın kardeşim. Ne diye gidiyor oraya oturuyorsun?  Ordu sende, hakim sende, kaymakam sende. Diyarbakır Annesi'nin elinde ne var? Sadece bir feryat.

Ne demiş Hz. Ali: "Devletin dini adalettir" Devlet adaletsizliğin kaynağı olursa, toplum vicdanı derin yaralar alır.

EREN ERDEM

Eren Erdem'i idam da etseniz, Eren Erdem inandığı yoldan vazgeçmez. O bir yurtsever. Haksızlığa karşı isyan ediyor. Siz FETÖ'yle kucak kucağa gezerken o FETÖ'yü eleştiriyordu. Kitap yazıyordu, yazı yazıyordu. Şimdi hapiste.

Eğer bir ülkede, vatandaşın seçtiği 600 milletvekilinin iradesi değil de, bir kişinin iradesi parlamentoya egemense, o ülkede adalet de yoktur demokrasi de yoktur. Türkiye'nin geldiği nokta budur.

ÇİFTÇİ

Bizim ödediğimiz vergilerle başka ülkenin çiftçisi destekleniyorsa, öncelikle AK Partiye oy veren kardeşlerim diyecekler ki "Sana oy verdim, beni perişan etmek için değil."

'HASTA GARANTİSİ'

Dünyanın hangi hastanesinde, bir hastaneye 'hasta garantisi' verilir? Uçmadığı havaalanının, geçmediği otoyolun, köprünün vergisini de vatandaş ödeyecek. "Vatandaşın cebinden 5 kuruş para çıkmayacak" diyor. Sen onu külahıma anlat.

BORÇLANMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Sadece vatandaşı değil devleti de borç batağına sürüklediler. Cumhuriyet tarihinde ilk kez "Borçlanma Genel Müdürlüğü" kuruldu.

BAHÇELİYE SESLENDİ

Kılıçdaroğlu Bahçeli'ye seslendi: Madem milliyetçiyim, bu ülkeyi, bayrağımı, vatanımı seviyorum diyorsun. 1105 sayılı kararnameyi git Erdoğan'dan al ve kamuoyuna açıkla kardeşim. Bu senin tarihi görevindir. Ya açıklayacaksın ya da Katar ordusuna peşkeş çekilen bir siyasal iktidara destek vermeyi keseceksin.

Aldık bütün yetkileri bir kişiye verdik. Türkiye uçacaktı. Türkiye dünyaya meydan okuyacaktı. Ya Orta Doğu'nun kabile şehirleri bize meydan okumaya başladı. Geldiğimiz tablo budur.

ERDOĞAN'IN POSTERİNİN YAKILMASI

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın posterinin yakılmasıyla ilgili, "Güveneceğiniz devletin kurumları olmalı, halkın seçtiği kişiler olmalı. Eğer terör örgütlerine güvenip yola çıkarsanız, onlar gelir sizi bıçaklarıyla,silahlarıyla,sopalarıyla arkadan vururlar" dedi.

PARTİ MECLİSİ ÜYELERİNE GÖREV

Sizden de istirhamım PM üyeleri olarak israf ekonomisini her yerde anlatacağız. Vatandaştan katrilyonlarca vergi topladılar. Cumhuriyetin kuruluşuna kadar toplanan vergiden daha fazlasını AK Parti iktidarında topladılar. Fabrikaları sattılar. Devletin Telekomu'nu sattılar. Bankalardan kredi aldılar karını götürdüler. Borç bize kaldı. Bu da yetmedi. Devletin arsalarını otellerini sattılar.

Bu da yetmiyor Cumhuriyet tarihinin en büyük borçlanmasını yaptılar. Nereye gitti bu paralar? Köprünün parasını vatandaş ödüyor. Bedelini torunlarımız ödeyecek. Geleceğimizi borçlandırdılar."

AdminAdmin