Politika
Giriş Tarihi : 14-09-2019 19:25

'Konya ve İstanbul'dan yağmur gibi istifa var'

AKP’den istifa eden eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisini kısa sürede kuracağı öğrenildi. Davutoğlu'na yakın bir isim 'Konya ve İstanbul'dan yağmur gibi istifa var' dedi.

'Konya ve İstanbul'dan yağmur gibi istifa var'

AKP’den istifa eden eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisini kısa sürede kuracağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre yeni partinin kuruluşu yılsonunu bulmayacak. Bir iki ay içerisinde yeni partiye ilişkin açıklamanın yapılacağı belirtildi.

YENİ PARTİ SİYASETİN HANGİ YELPAZESİNDE YER ALACAK?

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre Davutoğlu, istifa ederken, “Hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, bu ülkenin geleceği için yüreği çarpan ve sorumluluk hisseden herkesi ve her kesimi ortak akıl çerçevesinde bir araya gelmeye ve birlikte çalışmaya davet ediyoruz” diyerek yeni parti hakkında da mesajını verdi.

Yeni kurulacak partinin temel ilkeleri arasında, “düşünce, ifade, din ve vicdan özgürlüğü”, “tarafsız ve bağımsız yargı”, “demokratik hukuk devleti kuralları” yer alacak.

YENİ PARTİNİN TAKVİMİ?

Davutoğlu’na yakın kaynaklar, “Yeni bir siyasi harekete başlıyoruz. Önümüzdeki günlerde hızlı bir şekilde bu çalışmayı yürüteceğiz. Çok yoğun bir çalışma başladı” derken yeni partinin takvimine ilişkin de,  “Fazla uzun sürmez. Yılsonunu bulmaz. Önümüzdeki günlerde bir açıklama gelir. Kısa zamanda şekillenecek. Tüm bölgelerde yoğun bir çalışmaya gidiliyor” dedi.

DAVUTOĞLU MANİSA’YA GİDECEK

Davutoğlu’nun önümüzdeki günlerde Manisa’ya gideceği belirtildi. Davutoğlu Manisa’dan sonra il ziyaretlerine devam edecek.

İSTİFALAR DEVAM EDİYOR

AKP teşkilatlarından istifaların devam ettiğini belirten Davutoğlu’na yakın bir kaynak, “En fazla Konya ve İstanbul teşkilatlarından istifalar geliyor. Yağmur gibi istifa var” görüşünü savundu.
 
AĞRI ESKİ MİLLETVEKİLİ GÖKÇE AK PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ

Ağrı eski Milletvekili Cesim Gökçe de AKP’den e-devlet üzerinden istifa etti. Gökçe, e-devlet aracılığı ile siyasi partilerden istifa işlemini gerçekleştirdi.

DAVUTOĞLU’NUN İSTİFASI AKP’DE NASIL YANKI BULDU

AKP'li bir yetkili, Davutoğlu’nun istifasına ilişkin, “Siz onun gidip de AKP’de yazılı ya da sözlü savunma yaparak kendisinin ihracını hayır diyeceğini mi düşünüyordunuz. Savunmanın kutsallığı boş bir metafor değildir. Savunma kutsal” görüşünü dile getirdi.

AKP'li yöneticiler Davutoğlu için “Kibir abidesiydi” ifadesini de kullandı.

“KOLTUK HIRSI”

AKP'li bir yetkili, partiden istifa eden eski vekillere ilişkin de, “Koltuk hırsı olan ama koltuğunu kaybetmiş olan kişiler” yorumunu yaptı.

AdminAdmin