İstanbul
Giriş Tarihi : 08-09-2019 10:50

'Suçumuz, tiranlığa karşı çıkmak'

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan ve yerine kayyum atanan HDP’li Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün, Washington Post gazetesinde makalesi yayımlandı.

'Suçumuz, tiranlığa karşı çıkmak'

HDP'li Ahmet Türk, “Erdoğan şimdi de Ekrem İmamoğlu’nu bana yaptığı gibi tehdit ediyor. Erdoğan’ın ‘terörizm’ tanımı, onlarla dayanışma göstermeye cesaret eden herkesi kapsayacak şekilde genişletildi” dedi.

HDP’li Ahmet Türk, ABD merkezli The Washington Post gazetesinde, “Seçmen beni belediye başkanı olarak seçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha farklı fikirleri vardı” başlıklı bir makale kaleme alarak özetle şunları yazdı: “31 Mart’ta Mardin Belediye Başkanı olarak yeniden seçildim. Biz bu seçimde keyfi olarak elimizden alınan pozisyonları yeniden almak için çalışma yürüttük. İlk kez 2014 yılında Mardin’de belediye başkanlığına seçildim. Ancak beş yıllık görev süremin iki yılı geçmemişken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sivil topluma yönelik yoğun bir baskı uygulamaya başladı ve yaklaşık 100 HDP’li belediye başkanını görevinden alarak yerlerine devlet memurlarını atadı. 19 Ağustos’ta da tarih tekerrür etti. HDP’nin Diyarbakır ve Van belediye başkanlarıyla birlikte İçişleri Bakanlığı’nın emriyle görevden alındığımı öğrendim. Hepimiz teröre destek olmakla suçlanıyoruz. Gerçekte ise Erdoğan’ın kapsamı geniş bu suçlamasına hedef olan on binlerce insan gibi yaptığımız tek şey hükümetin tiranlık politikalarına karşı çıkmak. Erdoğan şimdi de İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu bana yaptığı gibi tehdit ediyor. Erdoğan’ın ‘terörizm’ tanımı, yalnızca devletin sürekli hedeflediği kesimi değil aynı zamanda onlarla dayanışma göstermeye cesaret eden herkesi kapsayacak şekilde genişletildi.”

KRT

AdminAdmin