Sivas
Giriş Tarihi : 31-08-2019 04:02

Büyük Zaferin 97. Yılı Sivas'ta Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü bütün yurtta olduğu gibi Sivas'ta da büyük bir coşkuyla kutlandı

Büyük Zaferin 97. Yılı Sivas'ta Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı'nda bir tören düzenlendi. Törene Sivas Valisi Salih Ayhan, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutan Vekili Piyade Albay İlhan Erdoğan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, askeri ve mülki erkân, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören protokol sırasına göre çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Kutlama programı, valilik makamında tebriklerin kabul edilmesi ile devam etti.

Makamdaki törenin ardından İnönü Bulvarı'ndaki programa geçildi. Vali Salih Ayhan, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutan Vekili Piyade Albay İlhan Erdoğan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in askeri araç üzerinde halkı selamlaması ile başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sürdü.

Günün anlam ve öneminin yapıldığı konuşmaların ardından, Kazım Karabekir Paşa Ortaokulu Spor Kulübü, Yıldızlar Kategorisinde Halk Oyunları Türkiye Şampiyonu folklor ekibinin halayı beğeni topladı. Kutlama tören geçişi ile sona erdi.

Vali Ayhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Muharip Gaziler ile Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği'ni ziyaret ederek, "Başta buradaki ailelerimizin evlatları olmak üzere şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum." dedi.

Zafer Bayramı kutlama programı Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen askeri bando konseri ile devam etti. 5. Piyade Eğitim Tugayı Bando Komutanlığı tarafından Sivas Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen konseri çok sayıda vatandaş da yakından takip etti.

Vali Salih Ayhan ve eşi Zeynep Akkiraz Ayhan, daha sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna ev sahipliği yaptı. Sivas Valiliği ek binası fuaye alanında çok sayıda davetlinin katıldığı programda, Sivas Kongresi'nin 100. yılına özel hazırlanan 4 Eylül Marşı da ilk kez dinletildi.

Bu Millet Hiçbir Zaman Esareti Kabul Etmeyen Bir Millettir

Programda konuşan Vali Ayhan, milli mücadele karargâhı Sivas'ın zaferde ayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak, "Tarihinde birçok kahramanlık destanı yazan Türk Milleti, bu zaferle Anadolu’nun istila edilemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya duyurmuştur. Bu milletin bizlere emanet ettiği şehit ailelerimize sağlık, sıhhat afiyetler diliyorum. Gazilerimize sağlıklı huzurlu ömürler diliyorum. Tam 97 yıl önce imkansızlıklar içerisinde, yokluk içerisinde bir millet ama bizim millet ki yokluk içerisinde olan millet zor zamanlarda büyük komutanlar büyük yöneticiler, idareciler ortaya çıkarmıştır. Bu millet teşkilatçı bir millettir. Bu millet hiçbir zaman esareti kabul etmeyen bir millettir. 97 yıl öncede aynı anlayışla aynı kararlılıkla ve aynı azimle yokluk içerisinde olan bir millet, imanı, itikatı, milli birlik ve beraberlik içerisinde 97 yıl önce bu ülkenin tekrar Türk yurdu olduğunu ispat ettiler." dedi.

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Fener Alayı Yürüyüşü' düzenlendi. Vali Salih Ayhan, il protokolü ve vatandaşlar, ellerinde meşalelerle tren garından hükümet meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Vali Ayhan, "Meşalelin temel gayesi aydınlıktır. Sivas insanı hep yarınlar için ışık tutmuş insanlarla doludur. Rabbim, 97 yıl önceki hissiyatı yaşamayı nasip eylesin. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir program gerçekleştirdik." diye konuştu.

 

AdminAdmin