Sivas
Giriş Tarihi : 30-08-2019 04:12

Ayhan: "Birlik ve dayanışma anlayışıyla dünyada saygınlık kazanmıştır"

Sivas Valisi Salih Ayhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayhan:

Ayhan, mesajında; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz.

Türk Ulusu 30 Ağustos zaferiyle varlığına ve bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere karşı tarih boyunca büyük mücadeleler vererek, en ağır darbeyi indirmiş, yaptığı örnek savaşla başka uluslara da yol göstermiş, milletiyle birlik ve dayanışma anlayışıyla dünyada saygınlık kazanmıştır.

Şanlı Türk tarihinin emsalsiz zaferlerinden birisi olan ve Türk milletinin kaderini değiştiren 30 Ağustos Zaferi Türk'ün asla yenilmeyeceğini göstermiş, Yüce Atatürk'ün bağımsızlık hareketini başarıya ulaştırmış, demokratik ve çağdaş Cumhuriyet'in kurulmasının yolunu açmıştır.

Bugün millet olarak en önemli görevimiz, üstün bir azim ve gayretle Türkiye'yi daha ileriye götürmek, ülkemizin dünyanın en güçlü demokratik ülkeleri arasında yer almasını sağlamaktır.

Bu düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yılını en içten duygularla kutluyor; İstiklal Mücadelesinin Önderi, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin