Gündem
Giriş Tarihi : 29-08-2019 12:31

Hak-İş Atatürk’ü yok saydı! "Atatürksüz 30 Ağustos" paylaşımı...

Türkiye’nin en fazla üyesi bulunan ikinci büyük işçi konfederasyonu olan Hak-İş, 30 Ağustos nedeniyle yayımladığı mesajında, Büyük Taaruz’un mimarı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ismine yer vermedi.

Hak-İş Atatürk’ü yok saydı!

Tarafsız olması gerekirken, yerel seçimler öncesinde AKP adaylarına destek toplantıları düzenleyen Hak-İş’in 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajını da Genel Başkan Mahmut Arslan yerine Genel Başkanvekili Mehmet Şahin yayımladı. 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşları tarafından yönetilmişti. 30 Ağustos’ta gerçekleştirilen muharebe ise bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından yönetildiği için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırıldı.  

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; Hak-İş’in 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında Atatürk’ün ismi dahi geçmedi. Başkomutanlık Meydan Muharebesi ise “Büyük Taarruz Meydan Muharebesi” olarak adlandırıldı. Mesajda, “30 Ağustos, İstiklal mücadelemizin zaferle taçlandığı, Cumhuriyetimizin temellerinin inşa edildiği, tarihten silinmek istenen bir milletin direniş ve dirilişinin yükseldiği ve tüm ezilen milletlere moral ve heyecan kaynağı olduğu bir gündür. 30 Ağustos 1922 tarihinde Büyük Taarruz Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan üstün başarı ile istiklal mücadelemiz başarıyla zafere ulaşmıştır. Kazanılan bu önemli zaferle birlikte topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz tekrar bağımsızlığına kavuşmuştur” denildi. 

15 TEMMUZ VURGUSU

Mesajda, tarihi destanlarla ve zaferlerle dolu olan Türk milletinin, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi canı pahasına büyük bedeller ödediği ve bu uğurda yeni bir destan yazdığı belirtildi.

AdminAdmin