Gündem
Giriş Tarihi : 29-08-2019 02:23

AKP'nin 'ağır abileri'nden peş peşe istifalar...

AKP'de yıllarca bakanlık, genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş birçok isim istifa etti ya da istifa kararı aldı. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin kesinlik olarak istifa ettiğini açıkladı. Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay'ın, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün de istifa kararı aldığı öğrenildi. Eski Spor ve Gençlik Bakanı Suat Kılıç'ın da istifa edeceği iddia edildi. Yeni Parti kuracağı iddia edilen Ali Babacan da geçtiğimiz ay AKP'den istifa etmişti.

AKP'nin 'ağır abileri'nden peş peşe istifalar...

 

 

Ali Babacan'ın yeni kuracağı partide görev alacağı iddia edilen eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AKP'den istifa etti.

Sadullah Ergin, bir süre önce istifa ettiğini doğruladı. 2011-2013 yılları arası Adalet Bakanı görevinde bulunan Ergin 22., 23. ve 24. dönemlerde Hatay milletvekili olarak TBMM'de bulunmuştu.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın "prensi" olarak bilinen AKP eski Milletevili Feyzi İşbaran Ergin'den başka AKP'de başka istifalar olduğunu da duyurdu.

İşbaşaran, Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay'ın da istifa ettiğini söyledi.

'SARAYDAKİ TEK BAŞINA ORADA GÜN SAYACAK'

İşbaşaran Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den sonra, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de AKP’den istifa etti. AKP çözülüyor, kısa zamanda bitecek. Saraydaki tek başına orada gün sayacak" diye yazdı.

'TEK ADAM REJİMİ BİTİYOR'

İşbaşaran bir sonraki tweetinde ise, İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay da AKP’den az önce istifa etti! Tek adam rejimi bitiyor." ifadelerini kullandı.

BİR İSTİFA KARARI DAHA

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün de istifa kararı aldığı öğrenildi. Eski Spor ve Gençlik Bakanı Suat Kılıç'ın da istifa edeceği öne sürüldü. AKP'de ekim ayına kadar çok sayıda ismin istifa edeceği iddia ediliyor.

AdminAdmin