Gündem
Giriş Tarihi : 28-08-2019 01:05

Tıp fakültesi hastanesine veterinerin başhekim olarak atanmasına tepki yağdı

Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin 3 yıllık başhekimi Yakup Baykuş izne çıkınca, veteriner hekim Muhammet Bora Uzuner başhekim vekili olarak atanmasını www.krttv.com.tr Türkiye gündemine taşıdı. Veterinerin başhekim olarak atanmasına önce Karslılar olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafından tepki yağdı

Tıp fakültesi hastanesine veterinerin başhekim olarak atanmasına tepki yağdı

Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin 3 yıllık başhekimi Yakup Baykuş izne çıkınca, veteriner hekimMuhammet Bora Uzuner’in başhekim vekili olarak atanması Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

'REKTÖR SUBLİMİNAL MESAJ MI VERİYOR?'

MHP Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan, "KarsÜniv. Tıp Fakültesi, Araştırma Hastahanesi Başhekim Yrd. veteriner atanmış. Kafkas Üniv. Rektörü Kars halkına subliminal mesaj mı veriyor? Bu nasıl bir hadsizliktir. Üniversitesinde bu göreve layık tıp doktoru yoksa kapatsın orayı, var da atamıyorsa kendi istifa etsin!" çağrısında bulundu.

TÜBİTAK'ın başına hayvanat bahçesi müdürünün atanmasını hatırltan Oğan, "Bu atamaya ilk önce Veteriner Hekimlerimiz karşı çıkmalı. Akademisyen kökenli birisi olarak söylüyorum herkes kendi işini yapmalı. Yarın Veterinerlik Fakültesinin başına diş hekimi veya estetik cerrah, göz doktoru atanırsa tepkiniz ne olur? Örnek Tübitak" ifadelerini kullandı.

Oğan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

Bir hastanede 50 tıp hekimi varken başhekim yardımcılığına bir veteriner hekimin atanması liyakata uygundur demesin kimse! Kendinizi o 50 hekimin yerine koyun lütfen! Geçtmişte anatomi eğitimi alsa bile! AKP döneminde alıştığımız atama örneklerindendir.

Veteriner hekimlerimiz konuya duygusal yaklaşmasın! Veteriner hekimliği eğitimi bunu kapsar mı kapsamaz mı onu tartışmıyoruz, o eğitim kongrelerinin konusu. Bir siyasetçi olarak diyorum ki, açılmak istenen bu yolla yarın AKP’nin nerelere kimleri atayabileceğini siz tasavvur edin!

Veterinerlerin eleştirilerine Oğan şu yanıtı verdi:

Veteriner Kliniğinin başına Tıp doktoru getirilmesi ne kadar yanlışsa hastanenin başına da Veteriner Hekim getirilmesi o kadar yanlış! Konuyu anlamamakta ısrar ediyorsunuz! Atama yapılan yer Hastane başhekimliği verdiğiniz örnek Fakülte dekanlığı, bunlar farklı yerler.


'BU KARSLI VATANDAŞLARIMIZA HAKARETTİR'

CHP'li Bayram İnci de atamaya, "Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcılığına bir Veteriner atanmış. Bu Karslı vatandaşlarımıza hakarettir. Orada bu işi yapacak başka hekim yok mu?" diyerek tepki gösterdi.

Akademisyen Kahraman Eroğlu da, "Sosyal hizmet uzmanları derneği olarak Kars kafkas Üniversitesi hastanesi başhekimliğine 50 tıp doktoru varken bir veteriner hekiminin atanmasını üzüntü ile karşılıyoruz.Yazık bu ülke hepimizin.Her meslek kendi ihtisas alanında değerlendirilmelidir." diye yazdı.

'BU ÜLKEDE OLMAZ OLMAZ DİYE BİRŞEY YOK'

Gazeteci İsmail Dükel Twitter hesabından, "Bu ülkede “olmaz-olamaz” diye bir şey yok.. Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine bir veteriner, başhekim vekili olarak getirildi:) Aziz Nesin’i bu vesile ile bir kez daha rahmet ve özlemle anıyorum." açıklamasını yaptı.

 

AdminAdmin