Sivas
Giriş Tarihi : 23-08-2019 01:44

Sönmez: “Bağımsız bir yargı için KÜLLIYE'de yapılacak ADLİ YIL AÇILIŞI hiçbir şekilde kabul edilemez

İyi Parti Sivas Divan Kurulu adına İyi Parti Sivas İl Başkan Yardımcısı Av.Erhan SÖNMEZ bir açıklama yaparak; “Herkes tarafından bilindiği üzere Her Yıl 20 TEMMUZ'da başlayıp 1 EYLÜL'e kadar süren ADLİ TATİL her dönem ADLİ AÇILIŞ YILI ile geride bırakılmaktadır” dedi.

Sönmez:  “Bağımsız bir yargı için KÜLLIYE'de  yapılacak ADLİ YIL AÇILIŞI hiçbir şekilde kabul edilemez

Av.Erhan SÖNMEZ yaptığı açıklamanın devamında;

“Herkes tarafından bilindiği üzere Her Yıl 20 TEMMUZ'da başlayıp 1 EYLÜL'e kadar süren ADLİ TATİL her dönem ADLİ AÇILIŞ YILI ile geride bırakılmaktadır.

2019 yılı ADLİ YIL AÇILIŞ'ı ise 2 EYLÜL 2019 tarihinde CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'nde yapılacak olup bu hususta tüm yargı mensupları ve Baro Başkanları davet edilmiştir.

Külliye'de yapılacak olan ADLİ YIL AÇILIŞI'na 17 BÜYÜK BARO tarafından tepki gösterilmiş olup bu sayı gitgide artmaktadır.

Bağımsız bir yargı için KÜLLIYE'de  yapılacak ADLİ YIL AÇILIŞI hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu açıkça YARGI BAĞIMSIZLIĞI'na vurulmuş bir darbedir.

Hukuk devleti ilkesi, özgürlükçü, çoğulcu, çağdaş demokrasinin olmazsa olmaz koşuludur. Hukuk devleti, hukukun üstünlüğünün yaşama geçirildiği, yönetimde keyfiliğin önlendiği, devletin hukuka bağlı olduğu, yargının bağımsız niteliğiyle siyasal baskı ve karışmalardan etkilenmeden çalıştığı, hukuk kurallarının herkese eşit uygulandığı, hak ve özgürlüklerin güvenceye alındığı, bireylere hukuk güvenliğinin sağlandığı bir sistemi ifade eder.

Külliye'de yapılacak ADLİ YIL AÇILIŞI HUKUK DEVLETİ İLKESİ'ni açıkça YOK SAYMAKTIR.

Hâkimler yalnızca kanuna bağlı oldukları için bağımsız olmak zorundadırlar. Kanuna bağlılık, yargı bağımsızlığını güvence altına alan bütün düzenlemelerde vurgulanan bir husustur. Kanuna bağlılık ve yargı bağımsızlığı madalyonun iki yüzü gibidir. Hâkimlerin emir ve talimatlarla bağlı olmaksızın, objektif ve tarafsız karar vermeleri, yalnızca hukuka bağlı kalarak karar vermeleri halinde mümkündür. Yargı bağımsızlığının tek konusu ve nihai amacı da bunu sağlamaktır.

Külliye'de ADLİ YIL açılışına katılacak hiçbir Hakim, Savcı, Baro Başkanı ve Avukatların yargının bağımsız olduğu söylemleri dünyanın en kısa fıkrası olmaktan öteye geçmeyecektir.

BAĞIMSIZ BİR YARGI İÇİN ADLİ YIL AÇILIŞI'nın KÜLLİYE'de yapılması görüşünden derhal vazgeçilmelidir.Aksi takdirde TÜRKİYE CUMHURİYETİ ; HUKUK DEVLETİ İLKESİ'ni tamamen kaybedecektir”  ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin