Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 22-08-2019 15:17

REKTÖR ALİM YILDIZ SİVAS’TAN AYRILIYORMU?

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atanan Remzi Bircan ile Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığına atanan Fatih Mehmet Karaca, düzenlenen törenle görevlerine başladı.

REKTÖR ALİM YILDIZ SİVAS’TAN AYRILIYORMU?

Diyanet İşleri Başkanlığında Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atanan Remzi Bircan ile Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığına atanan Fatih Mehmet Karaca göreve başladı. Bircan ve Karaca'nın göreve başlaması münasebetiyle Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı ile Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünde birer tören düzenlendi. Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığında düzenlenen törende Fatih Mehmet Karaca'ya hayırlı olsun dileklerinde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı, en önemli görevlerden birisidir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmetlerinin daha nitelikli hale gelmesini sağlamak teftişin ve rehberliğin, denetimin nitelikli, sağlıklı olması ile doğru orantılıdır" dedi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığında birçok alanda yönetici değişikliği  yapılacağı bilgilerine ulaşılırken,  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız’ın da Diyanet İşleri Başkanlığında göreve talip olduğu kulislere yansımaktadır.

Teyide muhtaç bilgilere göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız’ın geçtiğimiz günlerde 10 gün resmi izin alarak Ankarada çeşitli görüşmeler yaptığı kulislere yansırken, rektörlük görev süresi kısa bir süre sonra sona erecek olan ve tekrar atanması mümkün görünmeyen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız’ın Diyanet İşleri Başkanlığına geçmek için görev talep ettiği öğrenilirken, Rektör Yıldız’ın görev süresi bitmeden Sivas’tan ayrılmak için büyük çaba sarf ettiği kulislere yansımaktadır.

AdminAdmin