Politika
Giriş Tarihi : 19-08-2019 12:02

Kılıçdaroğlu’ndan il başkanlarına talimat: Sivil topluma yer açın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İl Başkanlarına parti olarak öne çıkmak yerine sivil toplum kuruluşlarının varlık göstermelerinin sağlanması talimatı verdi

Kılıçdaroğlu’ndan il başkanlarına talimat: Sivil topluma yer açın

CHP’nin, Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde basına kapalı olarak gerçekleştirdiği CHP İl Başkanları Toplantısı kapsamında il başkanlarının konuşmalarını dinleyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önemli açıklamalar yaptığı ve talimatlar verdiği öğrenildi.
Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre Kılıçdaroğlu’nun özellikle yoksul ailelere yardım yapılması konusunda il başkanlarına doğrudan talimat verdiği öğrenildi. İl ve ilçe başkanlarından bölgelerindeki yoksul aileleri belirlemelerini ve yardım edilmesini isteyen Kılıçdaroğlu’nun “Ben bu tarz aileleri zaman zaman gazetelerde okuyorum ve buluyorum. Gönül ister ki il başkanları bunu araştırsın. Ama il başkanlarının haberi yok” dediği bildirildi.

'SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VARLIK GÖSTEREMİYOR'

Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarına çevre eylemlerinde bundan sonra milletvekili, il başkanı dahil olmak üzere hiçbir CHP’linin öne çıkmayacağını belirterek “Her şeyde biz öne çıkıyoruz, sivil toplum kuruluşları varlık gösteremiyor. Onlar çıksın, biz onlara destek verelim. Otobüs verelim, eleman gönderelim. Açıklama yapılacaksa onu da sivil toplum kuruluşunun başkanı yapsın. Kaz Dağları’nda mücadeleyi sivil toplum örgütleri yapacak, biz destek vereceğiz. Örneğin, bazı barolar ‘Adli yıl açılışına katılmayacağız’ dediler. Kalkıp ben açıklama yapsaydım, ‘CHP istemiyor diye katılmadılar’ olurdu. Hiçbir açıklama yapmadık. Bizim görevimiz her şeye balıklama atlamak değil. Yetkin kuruluşları desteklemek” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

AdminAdmin