Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 11-08-2019 19:35

SİVAS DIŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANI HASTADAN EK ÜCRET ALINDIĞINI AÇIKLADI!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu geçtiğimiz dünlerde gazetemiz tarafından gündeme getirilen ve gündeme bomba gibi düşen Sivas ve ülke kamuoyunda büyük yankı yaratan “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Neye, Kime Hizmet Ediyor?” başlıklı haberimiz sonrası bir açıklama yaptı.

SİVAS DIŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANI HASTADAN EK ÜCRET ALINDIĞINI AÇIKLADI!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu;  “Özel durumları raporlamak suretiyle farklı kalemlerde ilave ödemeler alınabilmektedir” ifadelerine yer vererek Diş Hekimliği Fakültesinde tomografi filmine ek ücret alındığını bunun resmi haklarının olduğunu ve Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yer alan esaslara göre yapıldığını açıkladı.

Sivaslı olmayan ve Sivas’ta olandan bitenden habersiz olduğu konuşulan Dekan İhsan Hubbezoğlu yaptığı açıklamada da ayrıca; “maksatlı olarak ve maalesef yine asılsız bir haber yapıldığı görülmektedir” ifadeler kullandı.

İhsan Hubbezoğlu adlı zevat; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde yasa ve yönetmelik gereği ek Diş Tomografisi ücretinin aldığını inkar edemedi.

İhsan Hubbezoğlu adlı zevat ayrıca gazetemizi suçlar tarzda “Bu haber kesinlikle gerçeği yansıtmamakta”  gibi ifadelere yer verirken; Sivas’ta yine bir devlet sağlık kuruluşu olan Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde (ADSM)’de habere konu tetkikin SGK kapsamında ücretsiz yapıldığı ve ne gerekçeyle herhangi bir ek ücret talep edilmediğini açıklayamadı!

 İhsan Hubbezoğlu adlı zevat; kendini aşarak, alanı dışındaki bilimlere merak salmış olacak ki; “Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın ne de fakültemizin başarısına gölge düşürebilmesi mümkün değildir”  Aksine, ‘’Meyve veren ağaç taşlanır’’ felsefesine atıfta bulunmaktadır” söyleminde bulundu.

Kamuoyu yapılan bu açıklaması sonucu “dekan kendi fakültesini ve özellikle Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız’ı gölgesiz ağaca benzetiyor, dekan, rektörün gidici olduğuna kanaat getirmiş,  anlaşılıyor ki inceden, inceden birilerine sinyal vermeye başladığı, gizli mesajlar içeren açıklamaların özellikle isabetli ve anlaşılır olduğu",  “gölgesiz ağaç benzetmesi” ile de mesajının yerine ulaştığı ifadelerine yer veriliyor.

Dekanın meyve, ağaç söylemi nedeniyle Bursalı olup olmadığı da merak konusu olurken, söz ettiği ağacın şeftali veya armut ağacı olması muhtemel olduğu o ağaçların Sivas’ta yetişmediği, yetişse bile meyve vermesinin söz konusu olmadığı, Sivas’tan “neresinden bakılırsa bakılsın” özellikte üniversitede kavak ağaçların fazlalığı göze çarptığı bunların meyvesi ise sadece pamukçuk olduğu alerji ve solunum yolu rahatsızlığına sebep olduğu kurtulmak için zamanı gelince kökten kesilmesi gerektiği konuşuluyor!

AdminAdmin