Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 08-08-2019 20:04

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ NEYE, KİME HİZMET EDİYOR?

Diş tomografisi hatayı en aza indirmek, en düzgün şekilde tedavi planlaması yapmak ve başarıyı en üst düzeye çıkartmak adına kullanılan görüntüleme yöntemidir.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ NEYE, KİME HİZMET EDİYOR?

Diş tomografisi hatayı en aza indirmek, en düzgün şekilde tedavi planlaması yapmak ve başarıyı en üst düzeye çıkartmak adına kullanılan görüntüleme yöntemidir.

Gazetemiz ihbar hattına ulaşan bilgiye göre,  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde tedavi olan hastaların sağlık güvencesi (SGK) olmasına rağmen bu görüntüleme hizmetinden vezneye 202 TL ücret yatırdıktan sonra faydalanabildiği öğrenildi.

Öte yandan, bu Diş tomografisi hizmetinin Sağlık Bakanlığına bağlı Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde (ADSM)’de bu tetkikin SGK kapsamında ücretsiz yapıldığı ve hastadan özel hastanelerde olduğu gibi herhangi bir ek ücret talep edilmediği öğrenildi.

Bu durumdan haberdar olan birçok hastanın Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde bu filmi ücretsiz çektiriyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği görevli bir yöneticinin Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yetkililerini arayarak; “bundan sonra bizim hastalarınızın filmlerini çekmeyin bize gebe kalsınlar” dediği öne sürülüyor.

Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde (ADSM) bu hizmeti ücretsiz hastalara sunarken, bir başka devlet kurumu olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin bu hizmetten hastadan ücret almasına anlam verilmez iken Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız yönetimindeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yaşanan her türlü bu v.b. hasta mağduriyetinin; siyasi iktidarın söylemi ile çelişirken, Ak Partiye büyük zarar verdiği konuşuluyor ve ayrıca bu durumdan muhalefet partilerinin büyük memnuniyet duydukları da ifade ediliyor!

“Diş Hekimliği Fakültesi revizyonda büyük bir adım daha attı” söylemleri ile kurdeleler keserek poz vererek şaşalı açılışlar yapan Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız’ın geçtiğimiz günlerde Dış Hekimliği Fakültesiyle ilgili geldiği nokta ve hayata geçirdiği projelerle ilgili söz ettiği memnuniyet anlaşılan, (haber için tıklayın) hastanın, halkın memnuniyeti verilen hizmet değil döner sermayeye daha fazla nasıl para kazandırılır olsa gerek!

AdminAdmin