Sivas
Giriş Tarihi : 08-08-2019 05:01

Sivas İmranlı Belediyesi Şirket kuruyor!

Sivas'ın İmranlı ilçesinde Belediye bünyesinde faaliyet gösterecek olan bir şirket kurulacak.

Sivas İmranlı Belediyesi Şirket kuruyor!

1948'de ilçe olan Sivas'ın İmranlı ilçesi 2018 verilerine göre, 8.249 kişilik bir nüfusa sahip.

İmranlı ilçesinde Belediye bünyesinde faaliyet gösterecek olan bir şirket kurulacak.

CHP 71 yıl aradan sonra Sivas'ın İmranlı ilçesinde Murat Açıl ile girdiği seçimde 8 oy fark ile belediye başkanlığını kazandı.

İstanbul’da uzun yıllar plastik sektöründe sanayicilik, Sivas’ta dershanecilik ve Sivaslı İş İnsanları derneklerinde yöneticilik yapan Murat Açıl, 31 Mart seçimlerinde AKP adayı ile yarıştı ve seçimi 8 oy farkla kazanmıştı.

Seçim sonrası bazı basın yayın organlarına “Einstein gibi atomu parçalayıp ellerine verdik” ifadelerinde bulunan Sivas'ın İmranlı ilçesi Belediye Başkanı Murat Açıl şirket kurmak için hazırlık yapıyor.

Hangi nedenle kamuoyuna konuyla, süreç ile ilgili şimdiye kadar bir açıklama yapmayan Murat Açıl büyük tepki topluyor.

Belediye Başkanı Murat Açıl Sivas’ın İmranlı ilçesinin nüfusu 50 binden az olduğu için yasa gereği Limited Şirketi kurabilecek.

İçişleri Bakanlığı, 2018 başlarında Şirket kuracak Belediyeler için 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Yol Haritasını belirlemişti.

Bakan Süleyman Soylu imzasıyla o tarihte Valiliklere gönderilen 696 Sayılı KHK ve bu çerçevede yayınlanan uygulama usul ve esaslarına ilişkin Tebliğ’e atıf yapılan yazı göndermişti.

İl özel idareleri, belediyeler ve bunların üyesi olduğu mahalli idare birliklerinden, doğrudan doğruya veya dolaylı olarak şirketi olmayıp şirket kurmak zorunda olanların 4046 Sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun’a göre hareket etmeleri istendi.

İlgili Kanun’un 26. Maddesi’nde yer alan, “Belediyeler ve diğer mahalli idareler ile bunların kurdukları birlikler tarafından ticari amaçla faaliyette bulunmak üzere ticari kuruluşlar kurulması, mevcut veya kurulacak şirketlere sermaye katılımında bulunması, Bakanlar Kurulu’nun iznine tabidir.” hükmünü hatırlatan İçişleri Bakanlığı, 696 Sayılı KHK öngörülen amaçları gerçekleştirmek için münhasıran kurulacak şirketler için Bakanlar Kurulu izin süreci ve yerel yönetimlerin yapması gerekenleri sıralamıştı.

Nüfusu 50 Binden az olan Belediyeler Limited Şirket kurabilecek. İçişleri Bakanlığı yeni kurulacak şirketlerin türüne ilişkin olarak da bilgilendirmede bulundu. İl özel idareleri ve nüfusu 50.000’den fazla olan belediyeler ile belediye bağlı kuruluşları, Anonim veya Limited şirket kurma konusunda serbest bırakıldı. Nüfusu 50 binden az olan belediyeler ile 35 kişiden az personel istihdam edecek olan mahalli idare birlikleri ise Limited şirket kuracak.

Yeni Şirketlerin Kurulması İçin Gerekli Belgeler

– Şirketin Kurulmasına Dair Meclis Kararı,

– Kurulacak Şirkete Ait Gerekçe Raporu, – Kurulacak Şirketin Ana Sözleşmesi veya Taslağı, – Talepte Bulunan İdarenin Müracaat Tarihi İtibariyle Genel Mizanı

Sivas ve İstanbul gibi Sivaslıların yoğun yaşadığı illerde İmranlı ilçesinde Belediye bünyesinde bir şirketin kurulacağı memnuniyet ile karşılanıyor.

Kurulacak şirketin İlçeyi geliştireceği, büyük fayda sağlayacağı konuşulurken Belediye Başkanı Murat Açıl’ın kurulacak olan şirketin başına hangi isimleri ve nasıl eğitime, beceriye, tecrübeye sahip kişileri özellikle Genel Müdür (üst yönetici) olarak kimi atayacağı ise merak konusu olurken süreç ile ilgili acilen açıklama yapılması bekleniyor.

Yaklaşık 5 aydır görevde bulunan Murat Açıl'ın, Belediye'nin resmi web sitesi iletişim sekmesinde yer alan email adreslerine bile ulaşılamadığı anlaşılırken. yeni kurulacak olan şirket için bize şimdilik sadece yorum yapmadan başarı dilemek düşer!...

AdminAdmin