Sivas
Giriş Tarihi : 07-08-2019 06:29

Sivas'ta Yetenek ve Beceri Merkezi Açılıyor

Vali Salih Ayhan, yapımında sona gelinen Sivas Yetenek ve Beceri Merkezi’nin inşaatında incelemelerde bulundu.

Sivas'ta Yetenek ve Beceri Merkezi Açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nca ödenek desteği sağlanan, iş ve işlemleri de Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapılan Akdeğirmen Mahallesi’ndeki Sivas Yetenek ve Beceri Merkezi hakkında bilgi alan Vali Ayhan, derslikleri ve donatıları gezerek, yeni eğitim binasının ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

İnceleme sonrası açıklama yapan Vali Salih Ayhan, Sivas’ta eğitim alan öğrencilerin yeteneklerini çağın gerektirdiği en üst düzeyde geliştirecekleri, öğretmenlerin ise yenilikçi eğitim uygulamalarını tanıyıp okullarında uygulayacakları ve kendilerini geliştirecekleri bir merkezin şehrimizde hayata geçeceğini söyledi.

Sivas Yetenek ve Beceri Geliştirme Merkezi Projesi ile yetenek taramasından geçirilen öğrencilerin farklı disiplinlere ait özel eğitimler alacağını vurgulayan Vali Ayhan, “Bunun dışında merkezdeki eğitimlere, belirli bir plan dâhilinde okullardan öğrenci grupları da katılabileceklerdir. Atölyelerin ve sosyal alanların bir arada bulunduğu proje, Türkiye'de bu alanda uygulan projeler içerisinde özgün bir yere sahiptir” dedi.

Merkezin yeni eğitim-öğretim yılında faaliyete geçeceğini hatırlatan Vali Ayhan, “Merkezde; robotik kodlama, astronomi, mekatronik, görsel sanatlar, müzik, zekâ oyunları, yabancı dil, drama, iletişim (radyo-tv), geleneksel el sanatları ve ahşap atölyeleri olacak. Ayrıca planeteryum, sanal gerçeklik, kitap kafe ve konferans salonu da yer alacak.
 
 
Ülkemizde ilk olan Sivas Yetenek ve Beceri Merkezi, çocuklarımızın ufkunu açacak. Bodrum, zemin ve asma kat olmak üzere 3360 m² alandan oluşan merkezin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
AdminAdmin