Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-08-2019 05:54

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ VE USULSÜZLÜKTE İMZASI BULUNAN YÖNETİCİLERE YÖK SORUŞTURMASI…

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Alim Yıldız’la kan bağı olan, yeğeni/ amcaoğlu olduğu dillendirilen eski Sosyal Bilimler Enstitüsü Sekreteri ve Eğitim Fakültesinin yeni Dr.Öğretim üyesi Zafer Yıldız‘a YÖK Denetleme Kurulu raporu ile usulsüz olarak lojman tahsisi yapıldığı resmen ortaya çıktı.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ VE USULSÜZLÜKTE İMZASI BULUNAN YÖNETİCİLERE YÖK SORUŞTURMASI…

Gazetemiz haberi (tekrar hatırlamak için tıklayın) ve özellikle Genel Yayın Koordinatörümüz Uzm. Oğuz Demirkaya’nın YÖK Başkanlığına çeşitli şikayetleri üzerine YÖK Denetleme Kurulu raporuna da yansıması ve başta Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız’ın hanesine eksi puan olarak kayıt edilen olaylar arasında yer aldığı bilgilere ulaşılan resmi belgede de görüleceği üzere, Rektör Yardımcısı ve Konut Tahsis Komisyonu Başkanı olan Prof.Dr. Ünal Kılıç komisyon üyeleri Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı  İhsan Hübbezoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Hatice Tel Aydın, Genel Sekreter Vekili Hakan Yekbaş ve kısa süre önce vefat eden üyesi İsmail Çelik’e soruşturma açıldığı YÖK Başkanlığı Hukuk müşavirliği tarafından Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Uzm. Oğuz Demirkaya’ya gönderilen YÖK Denetleme Kurulu raporu sonucu resmen ortaya çıkmıştır.

Demirkaya’nın çeşitli konularda yaptığı ve sürdürdüğü şikayetler üzerine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız’ın hanesine eksi puan olarak kayıt edilen bu ve benzeri yaşanan usulsüzlükler sonucu görev süresi bitmeden görevden alınması beklenirken, kulislerde yüksek sesle konuşmaya devam eden konu hakkında bir gelişmenin olmaması artık Sivas kamuoyu tarafından normal olarak karşılanmaya başlandı.

Habere konu usulsüzlükte imzası olan Rektör Alim Yıldız’a, Tahsis Komisyonu Başkanı olan Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ünal Kılıç’a komisyon üyeleri Diş Hekimliği Faültesi Dekanı İhsan Hübbezoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Hatice Tel Aydın ve Genel Sekreter Vekili Hakan Yekbaş’a bu usulsüz Lojman tahsisi sonucu YÖK talimatı ile açılan soruşturma ne aşamada olduğu, sonuçlandıysa bu üyelerin nasıl bir cezaya çarptırıldıkları üniversite camiası, Sivas kamuoyu tarafından merak ediliyor, Rektörlük tarafından konuyla ilgili açıklanma yapılması bekleniyor. 

AdminAdmin