Gündem
Giriş Tarihi : 04-08-2019 22:36

Ünlülerden 'Kaz dağı katliamı'na büyük tepki

Sanatçılar, siyasi parti temsilcileri ve birçok sivil toplum kuruluşu yapılan doğa katliamının karşısında yer almayı sürdürüyor.

Ünlülerden 'Kaz dağı katliamı'na büyük tepki

 

 

OdaTv'nin haberine göre; Türkiye'nin oksijen depolarından Kaz Dağları'na yapılmak istenilen altın madeni, tüm vatandaşların tepkisine neden olmaya devam ediyor.

Sanatçılar, siyasi parti temsilcileri ve birçok sivil toplum kuruluşu da yapılan doğa katliamının karşısında yer almayı sürdürüyor.

Sosyal medyada da "Kazdağları hepimizin" etiketiyle başlatılan kampanya sonrasında vatandaşlar bölgede nöbet de tutmuştu.

Birçok ünlü isim, sosyal medya hesaplarından, altın madenine tepkilerini sürdürürken, konuya dair de dikkat çeken mesajlar paylaşıyor.

Kaz Dağları'nda yaşanan çevre katliamına; "Terzi Yamağı" Barbaros Şansal, yazar Ahmet Ümit, Türk sinemasının simge ‘jön’lerinden Cüneyt Arkın, CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Yazar/şair, oyuncu Ayhan Bozkurt gibi isimler ise tepkilerini çektikleri videolarla dile getirdiler.

Cüneyt Arkın, “Düşman yapmaz bunu. Kim bu vicdansızlar” diye sorarken, Ayhan Bozkurt ise, "Burayı yok etmek isteyenler siyanürünüzde boğulun” diyerek tepki gösterdi.

İşte o video:

 

AdminAdmin