Sivas
Giriş Tarihi : 26-07-2019 01:37

Ayhan: “Sivas’ta güzel bir aile ortamı var, güzel bir birliktelik var bu manada ben hepinizi minnettarım”

Sivas Valisi Salih Ayhan, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle 'Basınla Yüz Yüze' programında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ayhan: “Sivas’ta güzel bir aile ortamı var, güzel bir birliktelik var bu manada ben hepinizi minnettarım”

 


Vali Salih Ayhan, Özel idare sosyal tesislerinde 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle 'Basınla Yüz Yüze' programında kentte görev yapan basın mensupları bir araya geldi.

 

Programda 265 günlük görev süresini değerlendiren Vali Ayhan,"Özgür ve hür bir şekilde habercilik anlayışını benimseyen ve ortak paydası Sivas olan, milli menfaatlerini olan, milli değerleri olan basınımızın bu güzide gününü kutluyorum. Sivas’ta güzel bir aile ortamı var. Güzel bir birliktelik var zaten bu manada ben hepinizi minnettarım. Herkes görevini yapmakla beraber as olan Sivas menfaati bu duygu ve anlayışla olduğunuzu zaten ziyadesiyle her zaman her yerde dile getiriyorum" dedi.

 

Eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Ayhan, "Bizim temel gayemiz sosyal kültürel ve sportif etkinliklere ağırlık vereceğiz. Bunu okullarımızın yaşam felsefesi haline getireceğiz ama bizim verilerimizin başarısı da akademik başarı. Akademik başarıyı da çok önemseyeceğiz bunu yakında da takip edeceğiz. Benim en büyük amacım Koyulhisar’daki bir okulun başarısıyla Sivas merkezdeki okullarımız arasındaki nitelik ve kalite farkının kalkması. Okullar arasında farkın yüzde 10’a inmesi. Uluslararası standartlar budur. Türkiye'de ise akademik başarısı en yüksek okulla akademik başarısı en düşük okul arasındaki fark yüzde 61'dir.

Bizim gayemiz bunu azaltmaya yöneliktir. Eğitimde kısa vadede azaltmak mümkün mü değil ama iyi tohum ektik. İyi mücadele ediyoruz. İyi bir kadro var, gayret gösteriyoruz. Ve kendi içimizdeki İrlandalılar var ya onları da ikna edebilirsek iyi bir noktaya geleceğiz. Sivas eğitimde Türkiye'nin ilk 10 ili arasında yer alacak. Seneye eğitimde en az ilk 10’a gireceğiz" diye konuştu.

 

Sivas-Ankara ve Kayseri-Sivas karayolundaki kaldırılan uygulama noktalarıyla ilgili bilgi veren Vali Ayhan,"Türkiye kendine özgü politika geliştirdiği zaman kendi karar aldığı zaman bölgede büyük bir güç ve bunu da kullanmak istediği zaman her zaman terör odaklarının hedefi oluyor.

Bu bilince sahibiz. Dolayısıyla bunun içinde asla güvenlik tedbirlerini elden bırakmıyoruz.

Ancak tedbir almakla beraber güvenlik ve özgürlük dengesini muhafaza ediyoruz. Yani vatandaşın özgürlüğünü kısıtlayacak, şehri olağanüstü bir güvenlik tehdidi olduğu görüntüsü verecek bir durumda olmasın diyoruz. Buna dikkat etmeye çalışıyoruz.

Türkiye 15 Temmuz sürecinde çok badireler atlattı. 15 Temmuz'da güvenlik noktaları kuruldu. Geldiğimi zamanda izledik, analiz ettik, değerlendirdik. Bölgenin genel yapısına baktık. İl Güvenlik Kurulu toplantısında bazı kararlar aldık. Gerek Ankara-Sivas arası, Kayseri-Sivas arası uygulamaları noktalarını kaldırdık ama güvenlik tedbirimiz devam ediyor. Güvenlik noktalarını biraz farklı zaman dilimlerinde yine güvenlik ekibimiz olacak. Terör örgütleri hangi noktada nerede güvenlik noktası var denetleme işini iyi bilirler. Bildikleri için de o güzergahları ona göre kullanıyorlar. Kayseri ve Ankara uygulama noktalarını kaldırdık ama biraz geriye doğru farklı zaman dilimlerinde güvenlik görevlilerimiz gerekli özeni ve dikkati ihtimamı gösteriyorlar" diye konuştu.


Rehavete kapılmadan güvenlik tedbirlerin devam edeceğini ve Erzincan karayolundaki uygulama noktasının kaldırılmayacağını aktaran Vali Ayhan, 'Dikkatli olmamız lazım ama şehrimizde genel bir durum vardı şehre girerken çok olağanüstü bir durum varmış sorunlu bir şehirmiş gibi görüntü veriyordu. Emin şehri diyoruz ama 'bunlar ne anlama geliyor' diye soruyorlardı, bunlara çözüm bulmuş olduk. Erzincan uygulama noktasını kaldırma gibi bir düşüncemiz yoktur. Özellikle doğudan gelen araçların denetimi, takibi bizim içim çok önemli. Sivas bir tehdit ve hedef olmayabilir. Ama Ankara ve İstanbul ile Yozgat tehdit altında olabilir. Dolayısıyla oradaki hassasiyetimiz çok yüksek ona çok dikkat ediyoruz. Orada gözümüzden kaçan bir unsur olduğu zaman Ankara ve İstanbul’u düşünemiyorum. Dolayısıyla burada bir sorumluluğumuz var. Orası Sivas’ın değil orası ülkenin giriş kapısı gibi görmek lazım. Bir tehdit falan söz konusu değil olmayacak anlamına da gelmiyor. Irak, İran ve Ortadoğu’yu görüyorsunuz her an her şey olabilir dikkat etmemiz lazım. Türkiye kendi başına karar alıp uyguladığı zaman hemen bazı şeyler kıpırdamaya başlıyor. Erbil başkonsolosumuzun şehit edilmesi bir mesaj, dolayısıyla hassasiyet göstermemiz lazım" ifadelerini kullandı.

 

Vali Ayhan, Sivas Kongresi'nin 100'üncü yıl etkinlikleri, sağlık yatırımları ve şehirde devam eden diğer çalışmalar hakkında da basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

'Basınla Yüz Yüze' programına Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Denizalp Demirkaya Genel Koordinatörümüz ve İGD Yönetim Kurulu Başkanı olan Uzm.Oğuz DEMİRKAYA’nın yanı sıra  Sivas Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI, Valilik Özel Kalem Müdürü Himmet TAŞPINAR, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim UÇAR, Özel İdare Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Tayyip Yasak, Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, Anadolu Basın Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çağlayan, şehirde faaliyetlerini sürdüren ajans temsilcileri ve diğer basın mensupları katıldı.

 

Program Gazetemiz Genel Koordinatörü, Yaygın Basın Resmi temsilcisi ve İGD Yönetim Kurulu Başkanı olan Uzm.Oğuz DEMİRKAYA’nın Vali Salih Ayhan’a el emeği göz nuru kendi çalışması olan Atatürk Bakır Rölyefini hediye ettikten sonra çekilen hatıra fotoğrafı sonrası son buldu.

AdminAdmin