İstanbul
Giriş Tarihi : 25-07-2019 01:58

Mahkemeden flaş Esenler Otogarı kararı

Mahkemenin Esenler Otogarı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İSPARK'a devrini durdurduğu ifade edildi.

Mahkemeden flaş Esenler Otogarı kararı

Mahkemenin İBB'den 7 gün içinde cevap istediği belirtildi. İBB'nin tüm hukuki haklarını kullanacağı ve karara itiraz edeceği öğrenildi.

İBB’den yapılan yazılı açıklamada , “İstanbul 3.İdare Mahkemesi, Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüscüleri Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri'nin başvurusu üzerine, dün almış olduğu kararla, İstanbul Büyük Otogarı(Esenler) otopark alanlarının, tahliye edilerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK'a devrini durdurmuştur. Kararda, idarenin savunması ve ara kararı cevabı yedi gün içinde istenmiştir” denildi.

İBB hukukçuları, kararın rutin bir işlem olduğunu belirterek kararla ilgili tüm hukuki haklarını kullanacaklarını ifade ettiler. Hukukçular, mahkemeye gerekli bilgilendirmelerin yapılması ardından sürecin aynen işleyeceğinden emin olduklarını da vurguladılar.

SÖZLEŞME SONA ERMİŞTİ

2016’daki darbe girişiminin ardından “15 Temmuz Şehitler Otogarı” adı verilen otogarı işleten Avrasya Terminal İşletmeleri’nin (AVTER) sözleşmesi 4 Mayıs’ta sona ermişti. Esenler Otogarı, Metro Turizm’in patronu, firari Galip Öztürk’ün kızı olan Ayten Öztürk Ünal’ın patronu olduğu AVTER yönetimi altındaydı.

İMAMOĞLU YÜKSEK TEKNOLOJİ MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRECEKTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Haziran’da yaptığı açıklamada, otogarın hızlıca taşınma ve dönüşmesini gerçekleştireceklerini belirterek, “Esenler Otogarı’nı yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceğiz” demişti.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İBB konu hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

İBB'den yapılan yazılı açıklama şöyle:

İstanbul 3.İdare Mahkemesi, Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüscüleri Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri’nin başvurusu üzerine, dün almış olduğu kararla, İstanbul Büyük Otogarı(Esenler) otopark alanlarının, tahliye edilerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK’a devrini durdurmuştur.

Kararda, idarenin savunması ve ara kararı cevabı yedi gün içinde istenmiştir. 

İBB hukukçuları, kararın rutin bir işlem olduğunu belirterek kararla ilgili tüm hukuki haklarını kullanacaklarını ifade ettiler.

Hukukçular, mahkemeye gerekli bilgilendirmelerin yapılması ardından sürecin aynen işleyeceğinden emin olduklarını da vurguladılar.

AdminAdmin