Sivas
Giriş Tarihi : 23-07-2019 21:26

“Basın Demokrasinin Güvencesidir”

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle tüm basın mensuplarının gününü kutladı.

“Basın Demokrasinin Güvencesidir”

 

24 Temmuz Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 111.yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Sesob Başkanı Köksal , basının toplumun gözü , kulağı, halkın sesi, demokrasinin de olmazsa olması olduğunu ifade etti.

basının hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu dile getiren Sivas Esob Başkanı Beşir Köksal, “Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde, ortak yaşama kültürünün gelişmesinde, esnaflarımızın sorunlarının gündeme getirilmesinde, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada etik değerlere ve hukuka uygun tarafsız bir şekilde haberler yapan, gündeme taşıyan basın kuruluşlarımız ve çalışanları önemli görevler üstlenmektedir.

Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın kuruluşları, kişilerin her türlü sorunlarını dile getirmelerine ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini duyurmalarına imkân tanıyarak bir taraftan haberleşme özgürlüğünü sağlarken, bir taraftan da kamuoyu oluşturulmasına yardımcı olmaktadırlar.

İlimizde, ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren medya çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir. İlimizi her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında, bu başarının ülke ekonomisine olumlu yönde yansımasında basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın yaptıkları başarı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır. Ayrıca basın kuruluşlarımız, ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına , milli iradeye demokrasiye kast edenlere karşı da önemli görevler üstlenmektedir.”dedi.

Sesob Başkanı Köksal, esnaf teşkilatı olarak başta ilimizde faaliyet gösteren gazete, televizyon haber ajansları, radyo, internet gazeteleri, dergi temsilcileri olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutladığını da sözlerine ekledi.

AdminAdmin