Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-07-2019 05:46

ESKİŞEHİRDE 4 AKADEMİSYENİN ÖLÜMÜYLE SONUÇLANAN KATLİAM BENZERİ BİR OLAYIN SİVAS’TA DA YAŞANMAK ÜZERE OLDUĞU KONUŞULUYOR!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde 18.03.2019 tarihli Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığının Rektör imzalı 20301 sayılı yazısı ile memur Serkan Kündem yeni yapılan bazı tesislerin Doğalgaz (Aksa Doğalgaz) evrak işlemlerini takip etmek üzere yetkilendirilmişti.

ESKİŞEHİRDE 4 AKADEMİSYENİN ÖLÜMÜYLE SONUÇLANAN KATLİAM BENZERİ BİR OLAYIN SİVAS’TA DA YAŞANMAK ÜZERE OLDUĞU KONUŞULUYOR!

 


Adı geçen kişi sosyal medyadan bu yetkilendirmenin kendisini onore ettiğini Rektör adına görev yürüteceğini paylaşmıştı.

Rektör, rektör yardımcıları,  Genel Sekreter vekili ve Yapı işleri Daire Başkan Vekili ile fotoğrafları olan ve bu fotoğraflarda saygı ötesi duruş sergilediği belirtilen bu memur resmen sakal bırakmıştı.

 

Masada memur tabelası indirilmiş, yeni tabela takılmış şekilde video çekip yayınlayan “Ne çok yol aldık, ne çok yol kat ettik” diyen Serkan Kündem’in kendi adına mı yol aldığını, yoksa başka yol alanlarımı kastettiği anlaşılır olmaktan o günlerde uzakken durumun bu günlerde netlik kazandığı konuşuluyor.

Mart 2019 tarihinde astığı  “Konaklama İşletmeni Teknik Öğretmen” yazan tabela’nın Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında taşeron bir bayan işçinin çalıştığı büroya “Memur” (haberi tekrar hatırlamak için tıklayın) tabelası takılmasını insanların aklına getirmişti.

Ayrıca Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde “Konaklama İşletmeni Teknik Öğretmen” diye bir unvana sahip kadro ismi varmıdır? diye o tarihte merak konusu olurken bu kişinin şimdi ise daha dolgun maaş alabilmek için açılan yükselme sınavı ile memurluktan teknikerliğe terfi ettirileceği öğrenildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi yerel ve Ulusal basına da yansıdığı üzere, Nepotizm’i korkusuzca işlettiği, mahkeme kararlarını uygulamamakta mahir olduğu ve uygulamamak için farklı yöntemlere başvurduğu görülürken, Sivas yerelinde ve İstanbul’da yaşayan 750 bin Sivaslının en az 600 binin hangi gerekçeyle Akp iktidarının adayına oy vermediği anlaşıldığı öne sürülüyor.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE KAYNAYAN DÜDÜKLÜ TENCERE PATLAMAK ÜZERE

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde şeflik sınavını kazanamayan ve yeterli sınav notunu alamayan 82. sırada kalan bir memurun (Hüsamettin Karahan) sınav sonrası Yüksekokul Sekreteri olarak atanması terfi ettirilmesi gibi yaşanan bu ve benzer atamalar görevlendirmeler (haber için tıklayın) personeli ayaklandırmak üzere. 

Üniversitede liyakatinin rafa kaldırılması, hak, hukuk, adaletin yok sayılarak, yandaşlara tanınan imtiyazlı davranışların kurum içinde tansiyonu her geçen gün yükseltiyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde akrabalar, yandaşlar, biat, itaat edenler ödüllendiriliyor ve muhaliflerin ötekileştirilerek, sürgünler v.b. mağduriyetler yaşatılıyor olması gerekçesiyle personeller arasında gerginliğin arttırdığı ve kaynayan ve yüksek basınçça ulaşan düdüklü tencerenin patlamak üzere olduğu ifade ediliyor.

Teyide muhtaç bazı duyumlara göre ise, geçen yıl Eskişehir Gaziosman Paşa Üniversitesinde yaşanan ve 4 akademisyenin ölümüyle sonuçlanan katliam benzeri bir olayın Sivas’ta da yaşanmak üzere olduğu birçok personelin ve ailelerinin psikolojisinin bozulduğu yüksek sesle konuşuluyor.

AdminAdmin