Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-07-2019 03:34

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DİBE VURMAK ÜZERE!

Geçmiş yıllarda Sivas öğrencilerin okumak için can attığı şehirlerin başında gelirken şimdilerde 44.’cü sıralardayız.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DİBE VURMAK ÜZERE!

Sivas Öğrencilerin Sevdiği Şehirlerin Başında Gelirken Şimdilerde Nerede?

 

Türkiye’de öğrencilerin yaşamak için can attığı öğrenci dostu şehirler açıklandı.

ÜNİAR’ın yaptığı araştırmaya göre, Türkiye´de sadece 26 şehirden öğrenciler memnun olurken, 56 şehirden ise öğrencilerin memnun olmadıkları ortaya çıktı. Öğrencilerin memnun olmadığı şehirlerden biri de Sivas oldu.

Üniversite Araştırmaları Laboratuarı  (ÜNİAR) tarafından 2017 yılından beri yapılan Türkiye´de Yükseköğretim alanında şimdiye kadar yapılmış en büyük ve yaygın araştırması olan Türkiye Üniversite Öğrenci Memnuniyeti Araştırması´nın bir parçası olan “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri” araştırması 2019 yılı sonuçlarını açıkladı.

Bu yıl tamamlanan araştırmaya Türkiye´nin 81 ilinde 123 devlet ve 65 vakıf olmak üzere 188 üniversiteden toplam 35 bin 715 öğrenci katıldı. Araştırma sonucuna göre öğrenciler 81 ilin yalnızca 26´sından memnun olurken, 45 ilde ise öğrencilerin memnuniyet oranı çok düşük çıktı.

Sivas öğrenci memnuniyetsizliğinde 44. sırada yer alırken, memnuniyetin düşük olduğu 45 şehir öğrenci memnuniyeti konusunda öğrencilerden oldukça tepki görmektedir.

Araştırmaya göre Üniversite öğrencilerinin memnuniyetinin en fazla olduğu ilk 10 il  sırasıyla şöyle. Eskişehir, Aydın, Antalya, İzmir, Çanakkale, Bursa, Muğla, Tekirdağ, Edirne ve Ankara.

En yüksek ve ciddi memnuniyetsizliğin yaşandığı şehirler ise sırasıyla Afyonkarahisar, Aksaray, Çankırı, Iğdır, Ağrı, Bayburt, Bitlis, Kilis, Muş, Yozgat, Şırnak, Bingöl ve Hakkari.

Verilerin toplandığı 81 ilden 45´inde üniversiteli öğrencilerin şehirden ve halkından ciddi anlamda memnuniyetsizliği de söz konusu olurken, bu şehirler üniversite öğrencilerinin önemli bir döneminde olumsuz iz bıraktığı da ortaya çıkan sonuçlar arasında yer aldı.

Üniversite şehri olmak sadece üniversite yönetimlerine bırakılmamalıdır. Belediye başkanları, valiler ve şehirlerin kurumsal paydaşları konuya ilişkin stratejiler belirlemelidir. Şehir, şehrin yaşantısı ve kültürü üniversitenin başarısında ve üniversitenin üniversite olarak adlandırılmasında vazgeçilmez bir unsurdur.

Şehir adına yetkili olanlar bu düşüşleri önleyici çözümler bulmaları gerekmektedir. 

Kaynak: Bizim Sivas

AdminAdmin