Politika
Giriş Tarihi : 16-07-2019 14:37

Akşener savcılığa başvurdu: Gizliliği kaldır, ifademi al, at izi mi it izi mi görelim!

İYİ Parti lideri Meral Akşener, hakkında başlatılan FETÖ soruşturmasına ilişkin olarak ifadesinin alınmasını istedi.

Akşener savcılığa başvurdu: Gizliliği kaldır, ifademi al, at izi mi it izi mi görelim!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hakkında yürütülen FETÖ soruşturmasına ilişkin olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçen haftalarda ortaya çıkan hakkında yürütülen FETÖ üyeliği soruşturmasına ilişkin bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi. Mayıs ayında gizlilik kararı getirilen soruşturmaya ilişkin olarak Akşener dilekçesinde, "At izi, it izi ortaya çıksın. Gizliliği kaldırıp, ifademi alın" dedi.

İYİ Parti lideri, soruşturmaya gizlilik kararının yenilenen İstanbul seçimleri sürecine denk geldiğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17-25 Aralık sürecindeki sözlerini hatırlatan Akşener, "Muktedir olmayan ya da olamamayı tercih eden İktidar, kendince ulusal ve uluslararası ceza hukuku uygulama ve doktrinini bir yana koyarak 17/25 Aralık 2013 tarihini milat kabul etmiş ve bir mücadele başlatmıştır. Bu mücadelenin meşruiyet kaynağı ise hukukilik, orantılılık, şeffaflık olması gerekirken soruşturma ve kovuşturma süreçleri Sayın Cumhurbaşkanı tarafından bile “At izi-İt izi” olarak yorumlanmıştır” diye konuştu.

Akşener, hakkında yapılan soruşturma sürecinin tespiti için ifadesinin alınmasını isteyerek, “Hakkımda yapılan soruşturmanın da “AT izi mi?” “İT izi mi?” olduğunun tespiti, 2016-2019 yılları arasında ilgi soruşturmanın neden ilerleme kaydetmediği hususunun açıklığa kavuşturulması, Türk Siyasetinin şeffaflık ve temizlik ilkelerine sıkı sıkıya bağlanması için; hakkımda yapılan soruşturmanın dosyası üzerindeki “Gizlilik Kararının” ivedi olarak kaldırılmasını ve yukarıda izah ettiğim hususların açıklığa kavuşturulması için ivedi ifademe başvurulmasını talep ediyorum” beyanında bulundu.

İŞTE O DİLEKÇE:

AdminAdmin