Politika
Giriş Tarihi : 07-07-2019 03:56

Çetinkaya'nın görevden alınmasından sonra Davutoğlu'ndan dikkat çeken hamle!

Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasına bir tepki de eski AKP milletvekili, ekonomist İbrahim Turhan'dan geldi. Turhan’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımı Davuoğlu'nun retweet yapması dikkatlerden kaçmadı.

Çetinkaya'nın görevden alınmasından sonra Davutoğlu'ndan dikkat çeken hamle!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararname ile Merkez Bankası (MB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınması, ekonomi dünyasına bomba gibi düştü.

Merkez Bankası Başkanı’nın kararname ile görevden alınmasına tepkiler sürerken, kararın hukuki olmadığı yönünde de yeni bir tartışma başladı. MB Başkanı’nın görevden alınmasına, eski AKP milletvekili, ekonomist İbrahim Mustafa Turhan da sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Turhan’ın tepkisindeki bir ayrıntı ise dikkat çekti. 

EKONOMİ KURMAYI MI OLACAK?

Yeni parti kurma hazırlığındaki AKP’li eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Turhan'ın uzun bir flood şeklinde yazdığı tepkisini retweet yaparak paylaştı. Bu durum, Davutoğlu'nun kuracağı yeni partinin ekonomi kurmayının da İbrahim Mustafa Turhan olduğu yönünde yorumlara neden oldu.

davutoglu.PNG

Davutoğlu’nun AKP’den Başbakan olduğu dönemde AKP milletvekili olan İbrahim Mustafa Turhan, “Merkez bankalarının başkanlık konumu çok kritiktir. Görevden alınan ve yerine atanan kişilerden bağımsız olarak, bu değişikliğin gerçekleşme yöntemine ve zamanlamasına benim aklım ermiyor. Bunun ciddi zararlar verebileceğinden endişe ediyorum” diye yazdı. 

AdminAdmin