Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-07-2019 22:41

KENDİNİ ASAN ÖĞRETMENİN AĞABEYİ NİYE ÜNİVERSİTEDE GÖREVE BAŞLATILMIYOR?

Bilindiği üzere, geçen yıl öğrencilerine karnelerini dağıtıktan sonra Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesinde görevli müzik öğretmeni Adem Kaptan (44), kendini asarak yaşamına son vermişti.

KENDİNİ ASAN ÖĞRETMENİN AĞABEYİ NİYE ÜNİVERSİTEDE GÖREVE BAŞLATILMIYOR?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitim Bölümü Dr. Öğretim Üyesi  Zekeriya Kaptan’ın kardeşi olan Cumhuriyet Anadolu Lisesinde görevli müzik öğretmeni Adem Kaptan (44), okul pansiyonunun mescidinde kendini su borusuna iple asarak yaşamına son verdi.

Olay geçen yıl Ferhatbostan Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesinin pansiyonunda meydana gelmişti. O günlerde eşinden boşandığı öğrenilen 1 çocuk babası müzik öğretmeni Adem Kaptan’ın ailevi ve maddi sıkıntı nedenlerle bunalıma girdiği ve  yaşanına son verdiği konuşuluyordu.

http://beyazgazete.com/video/webtv/guncel-1/ogrencilerine-karneyi-verdi-sonra-kaldigi-pansiyonda-intihar-etti-551208.html

Kendini asarak yaşamına son veren müzik öğretmeni Adem Kaptan’ın ağabeyi olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitim Bölümü Dr. Öğretim Üyesi  Zekeriya Kaptan’ın Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız yönetimi tarafından üniversiteden kovulmuştu.

Gazetemiz tarafından ilk olarak haberleştirilen ve sonrası Ulusal Basın temsilciliğimiz Uzm. Oğuz Demirkaya tarafından Sözcü Gazetesine yansıtılan ve mahkeme hükmü gereği Dr. Zekeriya Kaptan’ın göreve başlatılması Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız yönetimi tarafından gerçekleştirilmiyor.

Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü ve Ulusal Basın Resmi Temsilcisi Uzm. Oğuz Demirkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Ben Zekeriya hocayı 20 yıldan fazla bir süredir tanırım kendine ve etrafına veya bir başkasına bir zarar gelirse üzülürüm  tüm yerel siyasiler, milletvekilleri ve Sivas Valisi Salih Ayhan ile konuyla ilgili iletişime geçtim biz kamu görevi yapıyoruz uyarıyoruz. Biran önce mahkeme kararının uygulanması noktasında büyük fayda var. Kaptan’a veya birden fazla kişiye herhangi bir zarar gelirse bunun sorumlusu Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız ve yönetimidir. Devleti yönetenler vatandaşının psikolojisini bozmaya veya başka yollara başvurmaya sevk etmemeli, insan yaşamına ve sağlığına değer vermeli vermiyorsa gereği yapılmalıdır”

Demirkaya son olarak; “Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Kaptan göreve iadesi noktasında mahkeme yürütmeyi durdurdu. Zekeriya'nın kardeşi Müzik öğretmeni Adem Kaptan kendini geçen yıl Sivas’ta asmıştı. Bunların sağı solu belli olmaz intihar eden gibi değil giderse yalnız gitmez Allah muhafaza lütfen memleket adına yardımcı olun” ifadelerine yer verdiği öğrenildi.

AdminAdmin