İstanbul
Giriş Tarihi : 23-06-2019 22:11

CHP Lideri: Demokrasi destanı yazdık

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Seçim zaferinden sonra Genel Merkez önünde ellerinde Türk Bayrakları ile gelen coşkulu kalabalığa otobüs üzerinden seslendi. Demokrasi mücadelesi veren herkese teşekkür etti, darbe girişimlerini İstanbullunun boşa çıkardığını söyledi.

CHP Lideri: Demokrasi destanı yazdık

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi önüne getirilen otobüsün üzerinden coşkulu kalabalığa seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satır başları:

Türkiye demokrasiye inananlarla gurur duyuyorum, bütün dünya Türkiye ile gurur duyuyor.

İnanın bütün samimiyetimle söylüyorum, demokraksiye inanan bütün dünya Türkiye ve son seçimler dolayısıyla yine Türkiye ile gurur duyuyor. Demokrasiye inanan insanlar, demokrasiden yana tavır alanlar, sonuna kadar savunanlar, sizlerle herkes ama herkes gurur duyuyor.

Şunu söylüyordum; ben bu milletin ferasetine güveniyorum. Evet, halkımıza güveniyoruz. Halkımızın iradesine güveniyoruz. Kapalı kapılar ardında demokrasiye darbe yaptı, bu darbeyi İstanbullu'lar sonlandıracak diye güveniyordum ve Allah'ın izniyle 800 bin oy farkla bunu çözdük.

Adalet istedik adalet. Huzur istedik, hak istedik. Herkese sesimizi duyurduk. Mısır'daki sağır sultana bile sesimizi duyurduk. Getirmek istemediler, engellemek istediler, bütüne engelleri hep birlikte aştık. En son İstanbul'da hep birlikte aştık.

Bir demokrasi destanı yazdık. Her türlü baskıya rağmen, kullandıkları devletin bütün imkanlarına rağmen bu ülkenin insanı baskıdan yana değil demokrasiden yana tercih yaptı, demokrasiyi taçlandırdı.

Söylemiştim, Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandırdığımız zaman anlam kazanacaktır diye. Şimdi demokrasi ile taçlandırıyoruz, bunu büyüteceğiz, güçlendireceğiz, demokrasi kararımızı bütün dünyaya bildireceğiz, bildirdik. Demokrasi destanının yazılmasında CHP'nin bütün örgütlerine yürekten şükranlarımı sunuyorum. Partiye üye olmaksızın demokrasi için mücadele eden bütün gönüllülere şükranlarımı sunuyorum. Anadolu'da bütün gözleri, yürekleri, düşünceleri İstanbul seçimlerinde olan, Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen 80 ildeki yurttaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.

Meydan meydan gezen, Millet İttifakı'nın en önemli aktörü İYİ Parti'nin sayın Genel Başkanına, Milletvekillerine teşekkür ediyorum. İttifakımızda yer almamakla birlikte bize destek veren, AK Partili, MHP'li, ülkücü, HDP'li, Saadet'li kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Bizler tarihin en önemli süreçlerinden birini yaşadık. Farklı görüşlerde olmamıza rağmen bir araya gelip demokrasi destanı yazdık. Bu destan şu anda bütün dünyada yankılanıyor.

Artık hiçbir güç mazbatayı vermemezlik edemez. Artık bu saatten sonra kapalı kapılar ardında hiç kimse millet iradesine darbe yapamaz. Artık saraylarda oturup egemen olarak herkesi etkileyeceğini düşünenler halkın iradesine saygı duymak zorundadırlar. 

Hiç kimseye yuh çekmeyeceğiz. Çünkü biz adaletten, haktan ve hukuktan yanayız, bunu her yerde, her ortamda savunacağız.

Bu saatten sonra Türkiye gerçek gündemine dönmeli. Geniş tanımlı işsiz sayımız 8 buçuk milyona yaklaştı. 1 milyonun üstünde üniversite mezunu gencimiz iş arıyor. Çiftçi, emekli, sanayici, esnaf, toplumun her kesiminde huzursuzluk vardı. Demokrasi çıtasını birlikte yükselteceğiz. Bizim gücümüz demokrasilerdeki en büyük güçtün. Mücadelemizi kadınlarla, erkeklerle, çocuklarımızla, gençlerimizle, engellilerimizle, 82 milyonla birlikte yapacağız. Demokrasi sınavını verdik, şimdi demokrasiyi yüceltme sırası. Birlikte Türkiye'yi büyüteceğiz.

İstanbul'da bir çocuğumuzun bulduğu bir slogandı. Onun talebinin ve beklentilerinin karşılanması hepimizi sevindirdi. Onun beklentileri karşılandı, her şey çok güzel oldu.

Hiç kimsenin üzülmesini istemem. Ekrem beyin rakipleri kazanamamış olabilir ama unutmasınlar ki, kazanan demokrasidir, Türkiye'dir, kazanan Mustafa Kemal ve O'nun arkadaşlarıdır.

Ankara'da bir tarih yazdık, Mansur Yavaş'ı sizler seçtiniz. Mansur Başkan Ankara'yı Cumhuriyet'in Ankara'sı yapacaktır, kuruluşun ve kurtuluşun Ankara'sı yapacaktır. Göreceksiniz Ekrem İmamoğlu da üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış olan İstanbul'u dünyanın en önemli markası yapacaktır.

Ekrem Başkan önümüzdeki günlerde mazbatasını alacak, hakkı ikinci kez teslim edilecek. Her Belediye Başkanına da nasip olmaz, ikişer ay arayla iki kez arka arkaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmek her kula nasip olmaz. 

Engen çıkarmak istediler, aştık. Artık kimsenin önünde engel yok. Biz demokrasi mücadelesi veren saygın insanlarız. Kimseye öfke ve kin beslemeyeceğiz. Herkese saygı göstereceğiz. Düşünün, CHP bundan sonra 82 milyonun partisidir, 82 milyonun sorunlarına odaklanacaktır. CHP artık kimseyi kimliğinden inancından, yaşam tarzından dolayı ötekileştirmeyecektir. Herkesin kimliği kendi şerefi olacaktır. Herkesin inancına saygı duyulacaktır. 

Bizler bir arada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bizler bir arada hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Kadın erkek eşitliği için mücadele edeceğiz, bunun için yaşamak istiyoruz. Belediye Başkanlarımızın yurttaşlar arasında hiçbir ayrım yapmadığı kentler istiyoruz. Ankara'da, İstanbul'da, Adana'da, Mersin'de, Aydın'da, Türkiye genelinde barış içerisinde bir Türkiye'yi inşa etmek istiyoruz.

Yolumuz uzun ama güzel. Herkesi kucaklıyoruz. Herkese selamlarımızı, saygılarımızı gönderiyoruz. Adalet Yürüyüşü'nde şunu söylemiştim; geldik bir duvara dayandık, şimdi o duvarı yıkacağız. O duvar parça parça yıkılıyor. Demokrasinin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Demokrasi içinde yürüyeceğiz, demokrasi için yürüyeceğiz.

Son seçimlerde, ondan önceki seçimlerde güvenliğimizi polis arkadaşlarımız korudular. Onların 3600 ek gösterge talebini bütün meydanlarda dillendirdim, bunu söylemeye ve istemeye devam edeceğim. Sağolsunlar, varolsunlar.

AdminAdmin