Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 22-06-2019 00:27

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE KAPATILAN FAKÜLTENİN BÖLÜMLERİ DE BUHARLAŞTI

Fakülte önündeki heykelleri traktörden bozma kepçe ile kaldıran Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız yönetimindeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde 3 (uç) bölüm buharlaştı.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE KAPATILAN FAKÜLTENİN BÖLÜMLERİ DE BUHARLAŞTI

Fakülteleri birleştireceğim diyerek Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kapanmasını sağlayan  Üniversite yönetimi , 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında bölümlere çok az öğrenci alarak  diğer Fakültelere bağlanacak mevcut  bölümlerinde ileride kapanmasının yolunu araladı.

ÖSYM’nin İnternet sitesinde yeni yayımlanan “2019 Yükseköğretim Kurumları sınavı (YKS) Yükseköğretim programları ve Kontenjanları Kılavuzunda”  Kapatılan Güzel Sanatlar Fakültesinin sadece   “Grafik” bölümünün yer aldığı görüldü.

Aşagıda yazılı bölüm ve bağlı Anabilim dalları ise yer almadı;

 1        Müzik Bölümü

a.       Müzik Bilimleri ABD

b.      Müzik Teknolojileri ABD

 

2. Heykel Bölümü

3. Resim Bölümü

Fakültenin kurulduğu günden bu yana yüzlerce öğrenci mezun eden bu bölüm ve ana bilim dallarının yer almaması üniversite camiası ve Sivas kamuoyu tarafından üzüntüyle karşılandı.

Evet 2019-2020 Eğitim öğretim yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesine 100 civarında öğrenci eksik alınacak, Sivas ekonomisine 100 kişilik bir katılım hiçbir aşamada gerçekleşmeyecek!

Sanat düşmanları kına yakacak

Yazık, yazık bu memlekete

 2019 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’ndan

Tablo 5

Sayfa: 520

 


AdminAdmin