Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-06-2019 02:33

REKTÖR YILDIZ GİDERAYAK 13/B’YE HIZ MI VERDİ?

Kısa bir süre önce Sivas Cumhuriyet Üniversitesine kadro açılarak Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri bölümüne alınan Dr. Kemalettin Parlak’ın Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümüne Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız’ın imzası ile 13/b ye göre görevlendirildiği öğrenildi.

REKTÖR YILDIZ GİDERAYAK 13/B’YE HIZ MI VERDİ?

 

Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız ile geçmişe dayanan arkadaşlıkları olduğu iddia edilen Dr. Kemalettin Parlak’ın Eğitim Fakültesinde, tutunamadığı, istenmediği öne sürülürken bu nedenle Rektörün bu şahsı koruma altına aldığı, buradan alarak Edebiyat Fakültesine görevlendirdiği edinilen bilgiler arasında.

Dr. Kemalettin Parlak’ın Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümüne görevlendirilmesi bölüm ve Edebiyat Fakültesi hocaları arasında homurdanmaya neden olurken ayrıca büyük bir rahatsızlık ve huzursuzluk yarattığı konuşuluyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız kısa süre içerisinde görevden alınması veya istifa etmesi yönünde bilgiler kulislerde yüksek sesle konuşulurken, Rektörün kendi uhdesinde bulunan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 13/b maddesi kapsamında personelin görev yerini değiştirme yetkisini kullanarak eş, dost, akraba, yakınlara ve istemedikleri, şahsi kin, garez ve düşmanlık besledikleri öne sürülen personele yönelik bu veya benzer görevlendirmelere ve atamalara hız kesmeden devam edeceği bilgileri ulaşıyor.

Medyatik olduğu ve farklı becerilere sahip olduğu konuşulan Kemalettin Parlak'ın geçmişte ulusal basına yansıyan haberlerinden sadece bir örnek:

MODERN MÜSLÜMAN ÇÖPÇATAN 

Haber için Tıklayın: http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/modern-musluman-copcatan-38747122


AdminAdmin