Gündem
Giriş Tarihi : 20-06-2019 01:56

Liseden mezun olduktan 9 yıl sonra Üniversite sınavlarına girip kazandı

Liseden mezun olduktan 9 yıl sonra Üniversite sınavlarına girip kazandı ve 5 yaşındaki oğluyla 2019 Haziranında mezun oldu.

Liseden mezun olduktan 9 yıl sonra Üniversite sınavlarına girip kazandı

 

Magnesia Eğitim ve Kültür Derneği gönüllü çalışanı Rabia AKDENİZ, Liseden 9 yıl sonra 2015 yılında girdiği üniversite sınavında Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazanıp 2019 Haziranında yılında mezun oldu ve dönem arkadaşları ile kep fırlattı.

Rabia Akdeniz, sevincini şöyle dile getirdi “ Manisa Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’ne 2002 yılında kaydolup 2006 yılında mezun oldum. Hazırlıkta ve diğer yıllarda bana İngilizceyi sevdiren İngilizce Öğretmenlerim Ali Şahin SARIZEYBEK, Atilla ÜZÜM, Hülya Türe ve eşim Mustafa AKDENİZ sayesinde bu başarıyı yakaladım.”

Akdeniz; sözlerine şöyle devam etti, “2015 yılında eşimin desteğiyle girdiğim üniversite sınavında Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazandım. Üniversite hazırlık bölümünü sınavla geçtim.

Üniversiteye başladığımda oğlum Aykutalp henüz bir yaşında ve emzirme dönemindeydi. Çocuğum akşama kadar benim üniversiteden dönmemi özlemle bekliyordu. Bu dönemde çocuğumu anneme emanet ettim. Başarımda oğlumla çok büyük bir fedakârlıkla ilgilenen anneme de çok şey borçluyum.

Üniversitede ilk yılımdan itibaren ders notlarım yüksek olduğu için her yıl üst sınıflardan ders aldım ve başarıyla derslerimden geçtim.”

Rabia Akdeniz’in gençlere tavsiyesi ise şöyle;

Hiçbir zaman ümidinizi yitirmeyin ve inandığınız yolda yürüyün. Siz, inanıp pes etmezseniz her şey size yardımcı olmak için çalışır. Benim başarımın sırrı;Eğitime destek veren bir ailemin olması ve yılmadan,gayretle,özveriyle çalışmam.Başarımın herkese örnek olması dileğimle.

Magnesia Derneği Başkanı Ali Şahin Sarızeybek ise; “Derneğimizin gönüllü çalışanı Sayın Rabia Akdeniz tüm zorluklara rağmen büyük bir başarı elde etmiştir. Derneğimizi yurt dışında da temsil etmiştir. Başarısının devamını diliyorum” dedi.

AdminAdmin