İstanbul
Giriş Tarihi : 08-06-2019 00:11

Akşener'den, Binali Yıldırım'a 'PKK've 'Kürdistan' tepkisi

"Meclis başkanlığı yapmış, Başbakanlık yapmış biri İBB Başkanlığı için Diyarbakır’da PeKeKe diyebiliyor. Ayıp be ayıp!"

Akşener'den, Binali Yıldırım'a 'PKK've 'Kürdistan' tepkisi

İstanbul'da konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral AkşenerBinali Yıldırım’ın 'PKK' ve 'Kürdistan' kelimelerini kullanmasıyla ilgili "Başbakanlık yapmış biri İBB Başkanlığı için Diyarbakır’da PeKeKe diyebiliyor. Ayıp be ayıp!” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul seçimlerine destek olmak için 39 ilçede kurduğu Demokrasi Çadırlarını ziyaret etti. Yaptığı ziyaretlerde Akşener’e İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve çok sayıda partili eşlik etti. Zeytinburnu, Güngören, Bağcılar ve Esenler’de yer alan Demokrasi Çadırlarına giden Akşener, yurttaşlardan 23 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’na destek olmalarını istedi.

İyi Parti Zeytinburnu Demokrasi Çadırı'nda açıklamalarda bulunan Akşener, İstanbul seçimlerini Ekrem İmamoğlu’nun kazandığını kaydederek, “Türkiye’de olmayan bir şeye İstanbul sahne oldu. Sayın Erdoğan’ı uzun süredir tanıyan, zamanında dostu olan bir insanım. Sayın Erdoğan’ın asla yapmayacağına inandığım bir davranış biçimi ortaya çıktı. İstanbul seçimlerinin iptal edilmeyeceğine dair arkadaşlarımla iddiaya girdim. Dedim ki ‘Sayın Erdoğan bize hakaret eder, ortağına iftira attırır, her şeyi yapabilir seçimi kazanana kadar ama millet iradesiyle ters düşmez. Sandığı tekmelemez ve sonuçta sayın İmamoğlu’nun seçildiğini kabul eder. O cumhurbaşkanı makamında, Ekrem Bey de büyükşehir belediye başkanlığı makamında otururlar. Biri Türkiye’yi biri de İstanbul’u yönetir.’ Ama yanılmışım” diye konuştu.

Akşener, İBB’nin bazı kişi ve kurumlara araç tahsis ettiğini, bazı vakıf ve kurumlara da para aktardığını belirterek, “Niye İstanbul seçimlerini bilerek iptal ettirdiğini bir türlü anlamamıştım, anladım ki mesele duygusalmış. Yani paraymış. Dört bin araba kayıp biliyorduk ama 6 bin araba kayıpmış” ifadelerini kullandı.

“Aslına rücû etmişler”

23 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’nin tüm alanlarda görev alacağını belirten Akşener, “39 ilçede CHP ve İYİ Parti’den dört vekil görev alacak. Her sandığa bir avukat göndereceğiz seçmenin oyunu heba ettirmeyeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu sefer en az 2-3 puan farkla sahibine iade edeceğiz” diye konuştu.

AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da yaptığı konuşmada kullandığı “Kürdistan” ifadesine yönelik değerlendirmelerde bulunan Akşener, “Aslına rücû etmişler” dedi.

Partililere seslenen Akşener, “Seçim sürecinde tüm milleti PKK’lılıkla suçlayanların bugün Diyarbakır’da miyav miyav PKK’ya PeKeKe dediğini anlatacağız. Meclis başkanlığı yapmış, Başbakanlık yapmış biri İBB Başkanlığı için Diyarbakır’da PeKeKe diyebiliyor. Ayıp be ayıp! Yeniden açılım sürecini başlatmak isteyenleri deşifre edeceksiniz. Trabzonlulara Rum dendi. Ordululara komünist dendi. İstanbul’da yaşayan Karadenizliler tüm yapılan hakaretleri unutmayacak” diye konuştu.

"Mitili değil ama postu İstanbul'a seriyorum"

Bu iki haftada İstanbul’da seçim çalışmalarına katılacağını aktaran Akşener, "Mitili değil ama postu İstanbul'a seriyorum. İstanbul'da milli iradeyi gasbedenlere, bu aziz millet elbette bir ceza kesecek. Bu cezanın tereddüde mahal vermeyecek bir aralıkta olması lazım. Bugün benim üçüncü ilçem, 39 ilçeyi bu şekilde dolaşacağım." şeklinde konuştu.

Akşener daha sonra Güngören, Bağcılar ve Esenler’de de İyi Parti Demokrasi Çadırını, CHP seçim stantını ziyaret ederek esnafla sohbet etti.

 

AdminAdmin