İstanbul
Giriş Tarihi : 07-06-2019 02:26

İki araştırma şirketinden son İstanbul anketleri

MAK Danışmanlık ve Optimar Araştırma'nın yaptığı son anketlere göre İmamoğlu, farkı açmış durumda. MAK Danışmanlık, İmamoğlunun 2 puan önde olduğunu belirtirken; Optimar Araştırma, İmamoğlu'nun 4 puan önde olduğunu söyledi.

İki araştırma şirketinden son İstanbul anketleri

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) iptal kararı sonrası Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası geri alındı ve gözler 23 haziranda yapılacak İstanbul seçimlerine çevrildi.

İstanbul seçimleri için şu ana kadar 4 anket firması yaptıkları araştırmaları yayımladı ya da bu araştırma sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

OPTİMAR ARAŞTIRMA: İMAMOĞLU, 4 PUAN ÖNDE

Optimar Araştırma şirketi, 23 Haziran'da yapılacak seçimlerle ilgili yaptığı son ankette CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 52 ile Binali Yıldırım’ın dört puan önünde olduğunu ortaya koydu.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Hilmi Daşdemir, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) gerekçeli kararının açıklanmasından sonra yapılan yeni araştırmanın da önümüzdeki günlerde sonuçlanacağını belirtti.

MAK DANIŞMANLIK: İMAMOĞLU, 2 PUAN ÖNDE

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi’nin 11 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre 23 Haziran'da CHP adayı Ekrem İmamoğlu, AKP adayı Binali Yıldırım'ın 2 puan önünde.

15 ve 20 Mayıs arasında yapılan anketin sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu yüzde 50,3, Binali Yıldırım yüzde 48,2 ve Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar yüzde 0,75 oy alacağı öngörülüyor.

ÇOĞUNLUK YSK'NİN KARARINI DOĞRU BULMUYOR

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi İBB Başkanlığı seçimlerinin yanı sıra, ankete katılanlara YSK'nin İstanbul kararını, adaylar hakkında neler düşündükleri ve yarın seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz gibi sorular yöneltti.

Cevap verenlerin yüzde 47’si YSK’nın kararını doğru bulmazken, 43’de kararın doğu olduğunu ifade etti. Ayrıca ankete katılanların yüzde 79’u 31 Mart’ta destekledikleri adayı desteklemeye devam edeceğini belirtirken, yüzde 13’ü 23 Haziran’da farklı bir aday seçebileceklerini açıkladı.

SİZE GÖRE 31 MART'TA İBB SEÇİMLERİNDE HİLE YAPILDI MI?

Hayır: 49%
Evet: 43%x
Kararsız: 8%

BİNALİ YILDIRIM'IN İMAJI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Çok olumlu : 12%
Olumlu: 38%
Olumsuz: 25%
Çok olumsuz: 10%

İMAMOĞLU'NUN İMAJI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Çok olumlu : 8%
Olumlu: 45%
Olumsuz: 32%
Çok olumsuz: 10%

31 MART SEÇİMLERİNDE İSTANBUL SEÇİMLERİ İÇİN TERCİHİNİZİ BELİRLEYEN NE OLDU?

Oy verdiğim aday: 40%
Oy verdiğim siyasi parti: 30%
Ülkenin içinde bulunduğu durum: 10%
Oy verdiğim siyasi partinin rakibine bakarak: 5%
Kararsız: 15%

YARIN GENEL SEÇİM OLSA OYUNUZU KİME VERİRSİNİZ?

AK Parti 40,7
CHP 28.5
HDP 11.3
MHP 8
İYİ Parti 8
SAADET 1.2

AdminAdmin