Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 25-05-2019 01:20

“MİNARELER SÜNGÜ, MÜMİNLER ASKER” PANKARTINDA SCU LOGOSU!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı siyasi yasaklı yaparak Pınarhisar Cezaevine yollayan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken Siirt konuşmasında okuduğu “Minareler Süngü, Kubbeler Miğfer, Camiler Kışlamız, Müminler Asker” şiiri Şişli Kurtuluş’ta bulunan Aya Dimitri Rum Kilisesi’nin duvarına asıldı.

 “MİNARELER SÜNGÜ, MÜMİNLER ASKER” PANKARTINDA SCU LOGOSU!

 


Dönemin RP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan bu şiiri okumasının ardından görevden alınmış, Pınarhisar Cezaevine konmuş, siyasi yasaklı olarak, “Muhtar Bile Olamaz” cümlesine muhatap olmuştu. Tarihin bir tekerrürü olarak, 23 Haziran’da tekrarlanacak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimleri sürecinde aynı slogan bu kez meydanlarda okunmayarak İstanbul’un Kurtuluş Semtinde bulunan Aya Dimitri Rum Kilisesi’nin duvarına asıldı. Pankartın asıldığı saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami çıkışında yaptığı konuşmada, “İstanbul Seçimlerini İnşallah Hırsızlara Bırakmayacağız” dedi.

İFTAR İÇİN O PANKART KİLİSE DUVARINA ASILDI BELEDİYE OTOBÜS SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Şişli Gençlik Platformu’nun düzenlediği iftar programı 24 Mayıs 2019 Cuma Günü Kurtuluş İETT son duraktaki meydanda yapıldı. İftar saatinden bir kaç saat önce Kurtuluş’a sefer yapan İETT otobüs girişleri iptal edildi. Evlerine ulaşamayan yolcular, Şişli’den Kurtuluş Son Durağa kadar yürümek zorunda kaldı. 

Yolcular iftardan dolayı otobüs seferlerinin iptal edilmesine tepki gösterdi.

Kağıthane Belediyesine ait ses aracının bulunduğu Kurtuluş Meydanında yapılan iftara AKP’den bir bakanın katıldığı haber kaynaklarımız tarafından bildirildi.

Haber ve Fotoğraflar: Divriği Gazetesi


SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNİN LOGOSU İLE AYNI

 

2017 yılında kurulan Şişli Gençlik Platformu’nun logosu Sivas Cumhuriyet Üniversitesine (SCU) Rektör olarak atanan İlahiyatçı Prof.Dr. Alim Yıldız tarafından 2017 tarihinde değiştirilen logonun aynı olması kafaları karıştırırken, “acaba Rektör Alim Yıldız Şişli Gençlik Platformu’nun üyesi midir, yada onlarla birlikte mi hareket ediyor? yada bunda farklı bir iş var? ”  sorularının sorulmasına neden olmuştur.

 

LOGO ORADAN, SLOGAN LEBLEBİCİDEN, REKTÖR İLAHİYATTAN

İstanbul seçimlerde AKP'nin oyların çalınmasını iddia etmesi, fakat bu iddiaya somut bir belge gösterememesi tartışılırken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin logosu ve sloganının alıntı olduğunun belgeleri bulundu. Ayrıca Cumhuriyetin 50. yılında kurulan üniversitenin TBMM'ce yaptırılan 50. yıl logosunu Cumhuriyet Üniversitesi de kullanmaktaydı, Rektör'un soyadının Yıldız olması nedeniyle mi Logo değiştirilip Yıldız'a benzettildi? Tüm bunlar bu üniversitede bir akademik intihalin değişik bir versiyonumudur?

 


 

Egemen Gazetesi

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin