Dünya
Giriş Tarihi : 16-05-2019 23:40

IMF Başkanı Lagarde: Mevcut gerginliğin olumlu bir şekilde giderilmesinden umutluyuz

IMF Başkanı Christine Lagarde, ticaret savaşlarının bütün ülkelere ekonomik olarak zarar verdiğini söyledi. Lagarde, "Hiç kimse ticari savaşta kazanmıyor, hepimiz bundan kaybediyoruz" dedi.

IMF Başkanı Lagarde: Mevcut gerginliğin olumlu bir şekilde giderilmesinden umutluyuz

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da düzenlenen Astana Ekonomik Forumu’na katıldı. Lagarde, forumun açılış törenin ardından Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’le görüştü.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, taraflar görüşmede Kazakistan ile IMF arasındaki iş birliği ile dünya mali ve ekonomik sistemindeki kilit süreçleri ele aldı. Tokayev, 12’nci Astana Ekonomik Forumu’na katılımından dolayı Lagarde’a teşekkür ederek, “Sizin foruma katılımınızın forumun çalışması ve Kazakistan için yararlı olacağından eminim” dedi.

Lagarde, daha sonra Astana Ekonomik Forumu çerçevesinde düzenlenen Kafkas bölgesi ve Orta Asya ülkeleri merkez bankaları ve maliye bakanlarının katıldığı yuvarlak masa etkinliğine katıldı.

Etkinliğin ardından basın toplantısı düzenleyen Lagarde, Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşlarının Orta Asya’ya etkisiyle ilgili soru üzerine, herhangi bir ticaret savaşının katılan ya da katılmayan herkesi etkileyeceğini söyledi.

Lagarde, “Hiç kimse ticari savaşta kazanmıyor, hepimiz bundan kaybediyoruz. Mevcut gerginliğin olumlu bir şekilde giderilmesinden ve tüm taraflar için karşılıklı çıkarın sağlanmasından umutluyuz” dedi.

Başta Brezilya olmak üzere Latin Amerika’da büyüme perspektiflerine ilişkin soruya Lagarde, Brezilya dahil, bölgede bütçe konularında öngörülebilir ve belirliliğin olacağından umutlu olduğuna vurgu yaparak “Emeklilik reformunda iyi ilerlemeye ulaşılabileceğini düşünüyoruz. Bu ülkenin bütçe durumunun pekiştirilmesi için bir etken olarak hizmet edeceğini düşünüyoruz.” yorumunu yaptı.

 

Halktv

AdminAdmin