Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-05-2019 06:17

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDEKİ SKANDAL ATAMALARA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ!

Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız yönetimindeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi skandal bir atamaya daha şahitlik ediyor.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDEKİ SKANDAL ATAMALARA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ!

 

Türkiye 23 Haziranda yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine kilitlenirken, anlaşılıyor ki devlet büyüklerinin, siyasilerinin gözlerinin farklı noktalarda ve farklı uğraşlarla meşgul olurken bunu fırsat bildiği iddia edilen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız ve yönetimi sessiz sedasız skandal atamalara hız kesmeden devam ediyor.

Dün Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesinde görev yapan ve kısa süre önce Profesörlük kadrosu verilen Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Hakan Koç Turizm Fakültesine Dekan atanmıştı.

Bugün ise Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız tarafından bir başka skandal alan dışı atamaya daha imza attığı ve Fen Fakültesi Matematik Bölümü Nisan 2019 tarihinde Profesörlük kadrosuna atanan Baki Keskin’ni Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde kapatılan Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi yerine kurulan Mimarlık Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesine dekan olarak atadı. 

Mimarlık Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesine bir Matematikçinin bir fen bilimcinin atanması öğretim üyeleri ve bilim camiası tarafından tam bir skandal olarak nitelendirilirken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yönetiminin bilimler arası disiplini bozduğunu ve bu gidişatın tam anlamıyla üniversitedeki bilim dengesinin alt üst edildiğinin somut göstergesi olduğunu, eğitimin her geçen gün kalitesizleştirildiği ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde akademinin, bilimin sonunun hazırlandığı “rektörlük öğrencilere, kamuoyuna sıcak hoşafı, kompostoyu çorba diye yutturuyor, yerse yapılıyor” ifadelerinde bulunuluyor.

AdminAdmin