Politika
Giriş Tarihi : 10-05-2019 17:43

Önce Bozkurt işaretini; Şimdi de işçileri çıkardı! Cumhur İttifakı’nda yeni bir kriz daha!

MHP’den AKP’ye geçen Isparta Belediyesi, MHP’li başkan zamanında yerleştirilen bozkurt heykelini kaldırtmıştı. AKP’li belediyenin şimdi de 55 ülkücü kökenli personeli temizlik ile park bahçeler müdürlüğüne sürdüğü 6 kişiyi de işten çıkardığı iddia edildi

Önce Bozkurt işaretini; Şimdi de işçileri çıkardı! Cumhur İttifakı’nda yeni bir kriz daha!

Sözcü gazetesinin haberine göre, Isparta Belediye Başkanı seçilen AKP'li Şükrü Başdeğirmen’in, eski belediye başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın tarafından Mimar Sinan Caddesi’ne yerleştirilen bozkurt ve çift başlı kartal heykelini gece yarısı kaldırtması, Cumhur İttifakı ortakları arasında gerginliğe neden olmuştu.

Bu gerilimin ardından şimdi de işten çıkarma ve görev yeri değiştirme krizi çıktı. İddialara göre; AKP'li belediye MHP'li oldukları gerekçesiyle 55 personelin görev yerini değiştirdi. 6’sı temizlik personeli, 1’i grafiker, 3’ü de aşçı olmak üzere 10 işçinin de işine son verdi.

MHP Isparta İl Başkanı Nail Bayram, konuyu MHP'ye genel merkeziyle görüştüğünü belirterek şöyle konuştu; “Çıkarılan sadece 6 kişi, yeri değiştirilen 55 kişi. Ama işin gerçeğine baktığımız zaman 300 kişi zor durumda. Kimse ne yapacağını bilmiyor. MHP genel merkezimizle de konuyu görüştüm. Eğer ortada işlenmiş suçlar varsa, tamam kabul işten çıkarılabilirler ya da görevleri değiştirilebilir. Ama sadece MHP'li olmaları ya da işe girişlerinde MHP referansıyla işe girmiş olmaları suç mu? Biz Cumhur İttifakı için yollara düştük, kapı kapı oy istedik. Cumhurbaşkanımızın kazanması için elimizden geleni yaptık. İnanıyoruz ki, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yaşanan mağduriyetleri çözüme kavuşturacaktır. Biz kimsenin mağdur olmamasını istiyoruz.”

AdminAdmin