Sivas
Giriş Tarihi : 08-05-2019 20:45

“AKP, Sivas’a ihanet etmeye devam ediyor”

CHP Sivas Milletvekili Müh. Ulaş Karasu sosyal medya hesabı üzerinden “Sivas Basın İlan Kurumu kapatılarak Kayseri’ye bağlandığını duyurdu. AKP, Sivas’a ihanet etmeye devam ediyor.

“AKP, Sivas’a ihanet etmeye devam ediyor”

Sivas, AKP’ye oy verdikçe küçülmeye devam ediyor.

Oldu olacak Sivas’ı da Kayseri’ye bağlayın! İfadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Milletvekili Karasu; “Cumhuriyet tarihi boyunca hep ileriye giden ve gelişen Sivas, AKP döneminde her geçen gün biraz daha geriye gidiyor.

Son olarak; Sivas Basın İlan Kurumu alınan kararla Kayseri’ye bağlanmıştır. Milli mücadeleye güç veren yerel basın, iktidarın politikaları sonucu varlık mücadelesini sürdürebilme çabası içerisindedir. Zor şartlarda yerel habercilik görevini üstlenen Sivas gazeteleri, Basın İlan Kurumu’nun kapatılmasıyla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.

Yerel basının ayakta kalmasını sağlayan en önemli gelir kalemi olan ilan gelirleri taşeron şirket mantığıyla Kayseri’ye verilmiştir. Sivas’ta bulunan, Sivas’ta değer üreten birçok kurumun reklamı ve ilanı artık dolaylı olarak Sivas yerel gazetelerine dağıtılacak, Kayseri Basın İlan Kurumu söz konusu dağıtımdan yüzde 15 pay alacaktır. Bu uygulamanın adı düpedüz haraç almaktır. İktidar Sivas’ı haraca bağlamıştır.

Her dönem AKP’ye oy vermenin cezasını yaşayan Sivaslılar yine malum sonla baş başa kalmış, şehrine ait bir değeri daha kaybetmiştir. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 100. yılında Sivas'ın değerlerini yok etme alışkanlıklarınızdan vazgeçin” dedi.

AdminAdmin