İstanbul
Giriş Tarihi : 07-05-2019 00:15

İmamoğlu ceketini çıkardı, kollarını sıvadı ve onbinlere seslendi: Daha yolumuz uzun...

Ekrem İmamoğlu onbinlerin önünde tarihi açıklama yaptı. İmamoğlu, "40-45 gün kazanıp pisliklerini temizlemek için karar almış olabilirler ama biz umutla sevgiyle hakkımızı söke söke alacağız, demokrasiyle alacağız!"

İmamoğlu ceketini çıkardı, kollarını sıvadı ve onbinlere seslendi: Daha yolumuz uzun...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu YSK'nın skandal iptal kararı sonrası toplanan binler önünde açıklama yapıyor. 

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarının satır başları;Ekrem İmamoğlu: Ramazan kul hakkı yememe ayı.

Biz bu ülkede gençlerimiz başka ülkelerde hayal kursun istemiyoruz. Bizim Ramazan ayında ettiğimiz dualar bunlar. İnsanlara bol bereket diledik. İşsizliğin sona ermesini istedik.

Dualarımız bunlar başka ne isteyebiliriz ki!İmamoğlu'nun konuşması "YSK istifa" "İstanbul seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesildi.İmamoğlu: bizim meydanlarımızda yuh yok sevgi var onlar bizden çatışma isteyecek kötü söz duymak isteyecek biz bu milletin kavga etmesini istemeyen insanlar olarak ısrarla kucaklaşacağız.

AKP'li MHP'li HDP'li arkadaşlarımızın da oyunu istiyorum yola çıktığımızda medya yanımızda yoktu.

Bizim yanımızda siz vardınız halk vardı.

Biz bu seçimi milyonlar insanın alın teriyle kazandık alın terinin en büyük şahidi sizlersiniz en büyük yol arkadaşımız sizlersiniz değerli hemşehrilerim kazandığımız bu seçimi 31 Mart akşamı elimizden almaya çalıştılar,emeğimizi almaya çalıştılar, Anadolu Ajansının utanmaz yöneticileri 12 saat bilgi paylaşamadı.

Anadolu Ajansını kendi çıkarları için kullandılar. Ben size bir şey söyleyeyim o gece demokrasimize ihanet etmek isteyenler gecenin bir vakti saat 10'da alel acele 3 bin oyla kazandık diye açıklama yaptılar. Tam bir komedi... Gülün... Bu adamların gülünecek hali var... Gülün vallahi gülün.

Sizlerin kararlılığıyla inancımız bir kat daha arttı. 31 Mart'tan sonra akıllarındaki tüm şeytanlıkları gerekçe olarak ürettiler. Her ürettikleri gerekçe türünü hiçbirinde gerekçe tutturamadılar ne için biliyor musunuz biz kararlı olmasaydık inanınki atı alan üsküdarı geçti diyeceklerdi. Dedirtmedik dedirtmedik dedirtmedik....

Biz ilkelerimizden taviz vermedik vermeyeceğiz bu ülke demokrasi cumhuriyet için son anına kadar mücadele edecek 82 milyon vatandaşıyla.

Güzel insanlar 31 Mart'tan sonraki süreçte kendileri gerekçe tutturamayınca YSK'yı farklı farklı itirazlarla etki altına almaya tehdit etmeye başladılar ben YSK'yı kınıyorum kınıyorum kınıyorum.

Şaibeli olduğunu düşünmüyorsanız biz İstanbul seçimlerinin anamın ak sütü kadar helal olduğunu biliyorum bu millet bizi seçmiştir.Yolumuz uzun gençliğimiz biz adalete susamış Türk gençliğiyiz biz bu millete özgürlüklerine demokrasisine kimse engel olamaz bu ülkede karar vericiler ihanet içinde olabilirler ama biz asla vazgeçmeyeceğiz çünkü ben biliyorum ki bu yolu yürürken ben asla yalnız yürümeyeceğim ben 16 milyon istanbullu ile yürüyeceğim toplumun tamamının vicdanı bizimle...

Ben bunu biliyorum.Demokraisimizi cumhuriyetimizi bu şehrin dünyaya olan itibarını ayaklar altına almak isteyenler olabilir ama biz 82 milyon insan bir avuç insana bu değerleri yok ettirmeyeceğiz. Biz asla vazgeçmeyeceğiz; süreci en sağlıklı şekilde yürütmeye kararlıyız.İnsanlar bir an olsun kaygı duymuş olabilir.

Sultanbeyli'den geliyorum ağlayanlar vardı ağlamasınlar buradayız yarın sabah Ankara'ya gideceğim CHP yöneticileriyle buluşacağım ittifak partileriyle konuşacağım Türkiye için demokrasi için Atatürk ilkeleri için en doğru kararı vereceğiz.Buradan tavsiyem var ben siyasi geçmişi ne olursa olsun bütün isanbullu dostlarımdan ellerini vicdanlarına koyup düşünmelerini istiyorum benim hemşehrilerim demokrasi adına herkese haklılığımız anlatsınlar. sanatçıymış konuşamazmış konuşacak.

Konuşma vakti artık. Artık konuşma vakti...Niye kabul görmediğimi söyleyeyim mi ben bir kişiden talimat almayacağım dedim 16 milyon kişiden talimat alacağım dedim.Artık millet var millet. İşte onun için sevmediler onun için istemediler. Size söz veriyorum...

Ama isteğim Türkiye için demokrasi için yapılan bu haksızlığı anlatmaya başlayın. Artık bu millette öğretmeni de memurada herkes konuşacak çünkü ben şu anda sizlerle paylaştığım bu süreci geleceğimiz için yapıyorum. Ben ailemden annemden babamdan helallik alıp yola çıktım. YSK'da o hain kararı alanlara sesleniyorum ben buradan verdiğim mesajlarla YSK'nın nın onların bile çocuklarının torunlarının hayatlarını kurtaracağım ama buradan herkese söz veriyorum Türkiye'nin ekonomik açıdan düştüğü durum için bir karar aldırmış olabilirler. Ama biz hakkımızı söke söke alacağız biz bu şehrin 16 milyon insanının emeğine ,alın terine , vicdanına güveniyorum hep birlikte kazanacağız göreceksiniz Ben buradan AKP'ye MHP'ye oy vermiş herkese sesleniyorum bazı insanlar partilerini prensipleri için değiştirir ben her birisinin bize yapılan adaletsizliği aymazlığı onları düşünceye davet ediyorum. Demokrasi adına bizlerin yanına gelmesine çağrı yapıyorum. 

Son olarak her şey çok güzel olacak kardeşim. Sakın güler yüzünüzü kaybetmeyin sakın umudunuzu kaybetmeyin. Umut burada...

Bizim demokrasi ruhumuz onlardan hesap soracak...

Kalın sağlıcakla her anımı sizlerle paylaşmaya devam edeceğim Benimle beraber olun sizi çok seviyorum Başaracağız göreceksiniz her şey çok güzel olacak...

AdminAdmin