Sivas
Giriş Tarihi : 01-05-2019 17:31

Sivas'ta 1 Mayıs Kutlaması…

Sivas'ta 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı çeşitli kutlamalar ile gerçekleştirildi.

Sivas'ta 1 Mayıs Kutlaması…


Sivas'ta 1 Mayıs kutlamaları dolayısı ile KESK'e bağlı sendikalar, CHP, Emek Partisi ve Halk Evleri, Cem Vakfı, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Apdal Kültür Derneği mensupları öğle saatlerinde Ethembey parkı önünde toplanarak, pankartlar açıp, sloganlar atarak kutlamaların yapılacağı Mevlana caddesinin girişine yürüdü. 


CHP Sivas İl Başkanı Dr. Ahmet Turan Temel İl Örgütünün kutlama kortejinde başı çekerken CHP kortejinin en kalabalık olduğu gözlemlendi. 

Kutlamanın yapılacağı alanda polis ve jandarma tarafından geniş güvenlik tedbirleri alındığı görüldü. Katılımcılar kutlamanın yapılacağı alana tek tek aranarak alındı. Polis tarafından alan drone ile havadan kontrol edildi. Olası drone saldırılarına karşı jandarma tarafından drone savar silah alanda hazır bulunduruldu. Etkinlik önceki 1 Mayıs etkinliklerinde hayatlarını kaybeden işçiler için 1 dakikalık saygı durumu iye başladı. Daha sonra tertip komitesi adına Mustafa Akyol bir konuşma yaptı.

Akyol konuşmasında, "Eşit yurttaşlığın, barış ve kardeşliğin hakim olduğu, sendikal hak ve özgürlüklerin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, düşünmenin, düşünmeyi ifade etmenin itiraz etmenin cezalandırılmadığı, emeğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hakim olduğu bir dünya ve ülke istiyoruz" dedi. Konuşmanın ardından katılımcılar türküler eşliğinde halay çekip oyunlar oynadı.


AdminAdmin