Gündem
Giriş Tarihi : 15-04-2019 10:10

"Emniyet Müdürlüğü'nden üniversitelere 'fişleme' raporu gönderildi" iddiası

Gündem "Emniyet Müdürlüğü'nden üniversitelere 'fişleme' raporu gönderildi" iddiası Sanatçılardan ODTÜ'lü öğrencilere destek 15 Nisan 2019 07:14 -A+ Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün ODTÜ, Ankara, Gazi, Hacettepe üniversitelerini de içine alan öğrencilere yönelik 'fişleme dosyası' hazırladığı iddia edildi. Üniversite rektörlüklerine ve yurt müdürlüklerine gönderildiği aktarılan 'gizli' ibareli bir dosyada, haklarında sonuçlanmış yargı kararı olmamasına karşın Emniyet’in bir soruşturması olduğu belirtildi. Emniyet'in listede yer alan öğrenciler hakkında 'idari işlem' başlatılmasının istendiği ileri sürüldü.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, Emniyet’in 2017 yılında başlattığı soruşturma 2018-2019 öğretim yılında üniversitelere taşındı. Edinilen bilgiye göre, Ankara, Kırıkkale, İstanbul, Bartın, Balıkesir ve Eskişehir’deki üniversitelerdeki öğrenciler hakkında Ankara’da katıldıkları basın açıklamaları işaret ederek başlatılan “terör örgütü propagandası” soruşturması olduğu gerekçesi ile “İdari İşlem” başlıklı yazı gönderildi. Söz konusu haberde soruşturmayı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü, yazının kaynağının da Güvenlik Şube Müdürlüğü Öğrenci Faaliyetleri Büro Amirliği olarak işaret edildiği aktarıldı.

Öte yandan yazıda, “Soruşturma kapsamında verilen talimat doğrultusunda ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan haklarında yasal işlem yapılan ilimiz, Kırıkkale-İstanbul-Bartın-Balıkesir-Eskişehir üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin isim listesi gönderilmiştir” denildiği belirtildi. Öğrenciler hakkında soruşturma açılan olaylardan “ODTÜ içerisinde anma eylem/ etkinliği” olarak işaret edilenin de üniversitede geleneksel olarak her yıl düzenlenen Devrim Yürüyüşü olduğu öğrenildi.

AdminAdmin