Politika
Giriş Tarihi : 15-04-2019 10:04

Yeni parti için flaş kulis: Bildiri için tarih belli oldu

Yeni parti için yeni bir kulis daha ortaya atıldı. Ekibin geçen hafta buluştuğu ve mayıs ayında bildiri yayınlayacakları iddia edildi.

Yeni parti için flaş kulis: Bildiri için tarih belli oldu

Yerel seçimlerde AKP'nin büyükşehirlerde kaybetmesinden sonra gözler parti içindeki 'muhaliflere' çevrildi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun parti kurma arayışları hızlandı.

-BULUŞTULAR: Davutoğlu'nun ekibinden yer alan yaklaşık 50 kişilik grup geçtiğimiz hafta İstanbul'da bir araya geldi. Seçim sonuçları değerlendirildi ve partileşme konusunda hızlı hareket edilmesi görüşünü dile getirdi.

Yeni partinin kuruluşundan önce, Davutoğlu'nun bir bildiri ile 'hareketini' kamuoyuna duyurması bekleniyor.

ÖNE ÇEKİLDİ: Davutoğlu'nun kuracağı parti için sonbahar aylarına dikkat çekiliyordu. Mayısta bildirinin yayınlanması ve eylül ekim aylarında ise tabelanın asılması hedefleniyordu. Ancak özellikle dış politikada yaşanması muhtemel kritik geüşmeler nedeniyle  takvimin öne çekildiği öğrenildi. Önümüzdeki haftalarda bildirinin yayınlanması ve yaz başında partinin ortaya çıkması bekleniyor.

BABACAN NE DEDİ: Abdullah Gül ile Davutoğlu'nun aynı partide olması beklenmiyor. Ancak iki hareket için de Ali Babacan ile Mehmet Şimşek'in ismi birlikte konuşuluyor. Hatta AKP kulislerinde, Babacan'ın liderliğine atıf yapılıyordu. Bu gelişme üzerine Davutoğlu'nun Babacan'a "Parti kurmak istiyorsan, ekibimle destek vermeye hazırım" diye açık çek verdiği, ancak Babacan'ın bu öneriye olumlu bakmadığı öğrenildi.

RAHATSIZ VEKİLLER: Yeni partiye mevcut kaç vekilin destek verdiği ise 'zarar görürler' diye saklanıyor. AKP içinde 'rahatsız olan' milletvekillerinin yanı sıra diğer partilerden de hatırı sayılır bir milletvekilinin yeni partide olacağı kaydedildi.

AdminAdmin