Politika
Giriş Tarihi : 24-03-2019 18:29

Erdoğan: Ey finans sektörünün içinde olanlar, piyasadan dövizleri toplayıp provokatif eylemlere girenler, bunun bedelini size ağır ödeteceğim

"Ey katiller, gelin de görelim; gelin de dedeleriniz gibi sizi aynen yerin dibine indirelim"

Erdoğan: Ey finans sektörünün içinde olanlar, piyasadan dövizleri toplayıp provokatif eylemlere girenler, bunun bedelini size ağır ödeteceğim

AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın Ankara ve İzmir'den sonra yaptığı üçüncü ortak miting, İstanbul'da gerçekleşti. Binali Yıldırım'ın "Cumhurbaşkanımız bazı projelerden bahsedecek, sizin vaktinizi almak istemiyorum. Finali Binali ile yapalım mı?" diyerek konuşmasını kısa tuttuğu mitingde Devlet Bahçeli "İstanbul sıradan bir şehir adı değildir. Bu siper düşerse Türkiyemiz gider, nice miras ve emanetler kararır" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mitinge 1 milyon 600 bin kişinin geldiğini belirterek, "İnşallah 1 Nisan'dan sonra bu zaferle beraber yine burada, şöyle çok fazla da uzatmadan bir de zaferin şenliğini yaparız" dedi.

Erdoğan, döviz sektöründeki hareketlerle ilgili de, "Ey finans sektörünün içinde olanlar. Dövizleri piyasadan toplayıp, “Şöyle olacak, böyle olacak” diye bu tür provokatif eylemlerin içine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. BDDK bazı adımlar attı, size bunun bedelini çok ağır ödeteceğim" ifadesini kullandı.

Binali Yıldırım: İstanbul'u dünyanın yıldızı yapacağız

Mitingde ilk olarak konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Sevgili gençler, bu birlik, bu beraberlik bizde olduğu müddetçe emin olun İstanbul’un da Türkiye’nin de çözülemeyecek hiçbir derdi olmaz. 1994’te bu mübarek şehri nasıl diriltip canlandırdıysak, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da İstanbul’u dünyanın yıldızı yapacağız.

"Bu tablodan gurur duyuyoruz"

Bu muhteşem tablonun önünde saygıyla eğiliyorum. Bu muhteşem tablo bize bir şey diyor. İstanbul 1 Nisan’ı hazırlamaya hazır diyor. Hazır mısın İstanbul? Yine bizi mahcup etmediniz. Allah hepinizden razı olsun. Bu meydanda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ışığı parlıyor. AK Parti’nin ışığı parlıyor. Bu meydanda Milliyetçi Hareket Partisi’nin üç hilali dalgalanıyor. Bu meydanda Cumhur İttifakı’nın gür sesi yankılanıyor. Hepinize minnettarım. Sergilediğiniz bu muhteşem tablodan gurur duyuyoruz.

"Parti ayrımı yapmayacağız"

Şu ana kadar nasıl çalıştıysam, nasıl liderimizle Cumhurbaşkanımızla yolları bölüp gönülleri birleştirdiysek, havayolunu halkın yolu yaptıysak Marmaray’ı Avrasya Tüneli’ni Hızlı Treni dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’a nasıl kazandırdıysak; Üçüncü Köprüyü Osmangazi Köprüsünü nasıl İstanbul’un hizmetine sunduksa; gelecek 5 yılda sizin desteğinizle aziz İstanbul’a aynı kararlılıkla hizmet edeceğime Yenikapı’da söz veriyorum. Parti ayrımı yapmadan herkese hizmet götüreceğiz."

Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız bazı projelerden bahsedecek, sizin vaktinizi almak istemiyorum" derken sözlerini "Gelin bu şehri akıllı şehir yapalım. Birlikte çalışmaya, kankam olmaya var mısınız? Finali Binali ile yapalım mı?" diyerek tamamladı.

Bahçeli: İstanbul düşerse Türkiye gider

Yıldırım'ın ardından kürsüye çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Mazlumların kulağı İstanbul'a çevriktir masumların kalbi İstanbul için çarpmaktadır. İstanbul Kudüs'ün kardeşidir. İstanbul Cumhur İttifakı'nın hassasiyet ve haysiyet merkezidir. İstanbul demek Türkiye demektir. İstanbul sıradan bir şehir adı değildir. Bu siper düşerse Türkiyemiz gider, nice miras ve emanetler kararır.

"Gelin de dedeleriniz gibi yerin dibine indirelim"

Canilerden birisi Türk milletine açıkça diyor ki, “Boğaz’ın batı yakasında herhangi bir yerde yaşamayı dener, Avrupa’ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinapolis’e gelir tüm cami ve minarelerinizi yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve tekrar Hristiyan şehri olacak” Şu anda boğazın batı yakasındayız, Avrupa kıtasındayız, işte buradayız, Yenikapı’dayız. Ey katiller, gelin de görelim. Gelin de dedeleriniz gibi sizi aynen yerin dibine indirelim. Konstantinapolis diye bir yer yoktur, bununla birlikte Kürdistan diye bir yer asla olmayacaktır. İstanbul, Türk milletinin namus timsalidir. Hiçbir hedef bu aziz kentimize musallat olmaya cüret ve cesaret edemeyecektir. Camilerimize, minarelerimize, ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza kem gözle bakan kim varsa ya o gözü oyarız ya da o gözün bulunduğu melanet bedeni harabe bina gibi yıkarız.

Kürdistan diye bir yer asla olmayacaktır.

Kürt kökenli kardeşlerimiz bu hain planları alt üst eder, PKK’nın siyasi apartı HDP’ye şamarı indirir, inşallah bunu yapacaklardır.

Temelli'nin ifadelerine tepki: Bu yorum ahlaksızlıktır

HDP’nin eş genel başkanı diyor ki, “Ekrem İmamoğlu seçilmişse, bilecek ki 3 milyon Kürdün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamaz."

Bu beyanat alçaklıktır. Bu yorum ahlaksızlıktır. Kürt kökenli kardeşlerimizi HDP’nin bindirilmiş kıtası gibi göstermek vatan hainliğidir. Diyarbakır neyse Balıkesir aynısıdır. Şırnak’ta uzatılan el İstanbul’da tutulur. Kürt kökenli kardeşlerimizin hiç kimsenin tasallutuna giremez. Hiç kimse şerefli kürt kardeşlerimin üzerine oyun kurmasın, zillete ortak olacaklarını düşünmesin. Kürt kökenli kardeşlerimiz bu hain planları alt üst eder. PKK’nın siyasi aparatı HDP’ye şamarı indirir. İnşallah da bunu yapacaklardır. İstanbul ehline emanet edilmelidir. Bunu başaracak isim ise Cumhur İttifakı’nın başkan adayı sayın Binali Yıldırım’dır.

Soyadı gibi iş yapan, tevazu sahibi, erdem sahibi, deneyim sahibi, devlet ve siyaset hayatımızda mümtaz bir yeri bulunan sayın Binali Yıldırım İstanbul’un şehremini olmaya hem namzet hem de buna ziyadesiyle layıktır.

Kılıçdaroğlu varsın şehir şehir gezip dedikodu yaysın, kötürüm siyasetinden bahsetsin. O konuşacak, Cumhur İttifakı yapacaktır. CHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Bu Kılıçdaroğlu’nda hayır yoktur, ümit yoktur, gelin birlikte olalım Cumhur İttifakı’nda buluşalım.

İyi Parti’ye oy veren kardeşlerim, gelin Cumhur İttifakı’nın yapmış olduğu ahlaklı tarihi ve mücadeleye destek verin. Kürt kardeşlerim, emin olun sizleri bizler kadar seven olmaz. Gelin Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katın. Amerika seni benden fazla sevemez. Birlikte Türkiye’yiz, hep birlikte İstanbuluz.

Erdoğan: 1 milyon 600 bin kişi Yenikapı'da

Bahçeli'nin ardından kürsüye çıkan Erdoğan, Kayahan'ın "Bizimkisi Bir Aşk Hikâyesi" şarkısını söyleyerek konuşmasına başladı. Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Seni yürekten selamlıyorum İstanbul. Yenikapı bugün yine bir başka güzel. Muhteşemsin İstanbul. İşte böylesi yürekler fethetmişti İstanbul'u. Aldığım resmi rakama göre 1 milyon 600 bin kişi Yenikapı'da. 1 Nisan'dan sonra yine burada zaferin şenliğini yaparız.

İnşallah 1 Nisan'dan sonra bu zaferle beraber yine burada, şöyle çok fazla da uzatmadan bir de zaferin şenliğini yaparız. Hedefimiz 2023'e kadar otopark kapasitemizi 123 bin araca çıkartmaktır. Bay Kemal temelini attık nasip olursa Atatürk Kültür Merkezi'ni (AKM) de kısa bir zamanda bitireceğiz. Dünyada parmakla gösterilen bir AKM yapıyoruz. Opera binamız olacak daha büyük her yönüyle muhteşem. Bitirdikten sonra orada bir konserimize gelirsin. Ankara'dakine gelemiyor. 29 Ekim'de Fazıl Say'ın orada konseri olacak kendisinin güftesi bestesi olacak. Derdimiz sen hangi zihniyettensin değil ya. Gelin tek millet olalım. Yaklaşık 6 katrilyon lira maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji Vadisi'ni kuruyoruz. Burada 20 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak.''

Yollar kapatıldı

Miting nedeniyle Bakırköy'le Sirkeci arasındaki sahil yolu başta olmak üzere alan çevresindeki birçok yol trafiğe kapatıldı. Avrasya Tüneli'nden araç geçişi yapılmıyor. 13.45 ile 15.45 saatleri arasındaki Yenikapı-Yalova deniz otobüsü seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi. Bazı seferlerin ise saatleri değiştirildi.

Tansu Çiller ve Mehmet Ağar da katıldı

Eski Başbakan Tansu Çiller, "Yine bir milli şuurla bugün buradayız. Türkiye hedefte, ülkemiz hedefte. Bugün özellikle bunun için buradayım" dediği Cumhur İttifakı'nın ortak İstanbul Mitingi'ne katıldı.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar da mitingde katılan isimler arasında yer aldı.

Bedava taşıma

Cumhur İttifakı’nın Yenikapı Mitingi öncesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler miting alanı ve bağlantı noktalarına servis çekti. Yolculara ücretsiz su ve kek dağıtıldı, araçlar AKP flamaları ile donatıldı.   

7 bin 300 polis

Alanda, güvenlik önlemleri için 7 bin 300 polis görev aldı. UMKE ve Acil Sağlık ekipleri dahil 800 sağlık personeli ile alanda, 80 ambulans, 2 yoğun bakım ambulansı, birer obez ambulansı, deniz ambulansı ve ambulans helikopter hazır bekletildi. Kimyasal ve biyolojik vakalar için de bir KBRN ambulansı ve ekibi de alanda görev aldı. Alanın her noktasına ambulansların ulaşabilmesi için ambulans yolları oluşturuldu. Öte yandan, alana tam donanımlı sahra hastanesi kuruldu. Ayrıca, 5 itfaiye de alanda görevlendirildi.

AdminAdmin