Politika
Giriş Tarihi : 21-03-2019 20:47

Kılıçdaroğlu: AKP'ye oy vermeyen herkes terörist oluyor, bu anlayış toplumu ayrıştırır

"Saray'da oturanların işsizlik sorunu var mı?"

Kılıçdaroğlu: AKP'ye oy vermeyen herkes terörist oluyor, bu anlayış toplumu ayrıştırır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyaları esnasında muhalefeti eleştirirken kullandığı dilin "ayrıştırıcı" olduğunu belirterek, " Memleketin yarısı terörist. Bakkal terörist, pazarcı terörist, hal esnafı terörist. Onlara oy vermeyen herkes terörist. Bu anlayış toplumu ayrıştıran anlayıştır. Bunu ret ediyor kınıyoruz" dedi.

İyi Parti ile CHP'nin ortak mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

- Efendim hepinize merhabalar hava serin ama güzel. Nevruz bayramınız kutlu olsun. Her birlikte baharı getirmek, demokrasi baharını getirmek için mücadele vereceğiz. O nedenle İYİ Parti ile iş birliğimiz var. Az önce başkan adayımız konuştu. Kocaeli deyince akıllara Leyla Atakan gelir. Hiç kimse unutmaz. Bir yiğit kadın. Kocaelini Türkiye’ye tanıtan büyük kadındı. Büyük hizmetleri olan Sefa Sirmen. Kocaeli'nin onuru olan Sirmen onu da sevgi saygıyla anıyoruz. Hep birlikte Serdar Kaman'ı seçeceğiz. Allah'ın ve sizlerin de izniyle Kocaeli Belediye Başkanı koltuğuna oturtacağız. Kısa bir sohbet yapacağız. Şunu bütün Kocaelilerin bilmesi lazım. Bütün dertlerinizi biliyoruz. İşsizlik var mı var gerilir var mı var. Memlekette huzur istiyoruz. Her evde tencere kaynasın istiyoruz. Herkesin işi aşı olsun istiyoruz."

- Biz kavgadan uzak beraber kavgadan uzak Türkiye istiyoruz. Benim vatanseverlik anlayışım bayrağını vatanını insanını seçen herkes vatanseverdir. Bir seçim yapıyoruz belediye meclis üyesi, belediye başkanı, muhtar seçeceğiz. Sanki savaş gidiyoruz. Böyle bir atmosfer yaratıyorlar. Bu ülkede mutfakta yangın var. 7.5 milyona işsizlik ulaştı. Yunanistan’dan pamuk ithal ediyoruz. Borç alıyorlar. Borca nereye kadar gideceksiniz. Borcunu, taksidini ödemek için borç alıyorlar. Dünyanın faizini ödüyorlar. Örnek, son 16 yılda Londra'daki bir avuç tefeciye bankerlere ödedikleri miktar 149 milyar dolar. 149 milyar dolarla yeni bir Türkiye inşa edilir. Yarısını çiftçiye verseniz bütün Avrupa'yı Orta Doğu'yu beslerdi. Memleketin yarısı terörist. Bakkal terörist, pazarcı terörist, hal esnafı terörist. Onlara oy vermeyen herkes terörist. Bu anlayış toplumu ayrıştıran anlayıştır. Bunu ret ediyor kınıyoruz. Soğana muhtaç ettiler. Yoksuzluk kuyruğuna varlık kuyruğu diyorlar. Senin düşünüp elini vicdanına koyma zamanı. Babaların dedelerinin yaptığı fabrikaları sattılar. Bu paralara nereye gittiler diye sorguladın mı? Bütün bu paralar harcandı da vatandaş neden soğan kuyruğunda? Fabrika satıyoruz soğan alıyoruz pamuk alıyoruz. Bu gidiş doğru bir gidiş değil işsizliği yarattı. Son bir yılda işsiz kalan 1 milyon kişi işsiz kaldı. 1 milyon evde huzur olmaması demektir."

- Saray'da oturanların işsizlik sorunu var mı? Onların çocuklarının torunlarını işsizlik sorunu var mı? "Bütün seçimlerde AKP'ye oy verdim diyor. İşsiz kaldım. Geldim kendimi TBMM duvarını dibine yaktım" dedi Karadenizli kardeşim. "İşsizliğimi öğrensin diye yaktım" dedi. Bütün bunlara baktığımızda hepimizin ve özellikle de AKP'ye oy vermiş kardeşlerimin düşünmesi lazım. "17 yıldır ne istediysen verdik. Sen beni soğan kuyruğuna mahkum ettin" desin AKP'ye oy veren kardeşim.

AdminAdmin