Sivas
Giriş Tarihi : 19-03-2019 13:05

“Avukat cezadan kurtulamadı”

Sivas Memleket Gazetesinin haberine göre, Sivas Barosu'na kayıtlı Avukat M.A, hakkında açılan nitelikli dolandırıcılık davasında 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl hapis ve 5 gün adli para cezasına çarptırıldı.

“Avukat cezadan kurtulamadı”

Mahkeme, sanık Avukat M.A’nın yargılama sürecindeki saygılı tutum ve davranışlarını dikkate alarak cezasını TCK’nun 62. Maddesi uyarınca takdiren 1/6 oranında indirilerek 1 yıl 8 ay hapis ve 4 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Yine Mahkeme, sanığın kasıtlı suçtan 3 aydan fazla hapis cezasına mahkumiyetinin bulunmaması ve yargılama sürecindeki davranışları dikkate alarak cezanın TCK 51/1 maddesi uyarınca ertelenmesine, sanığın TCK 51/3 maddesi uyarınca taktiren 2 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına, sanığın TCK 51/7 maddesi uyarınca denetim süresi içerisinde kasıtlı bir suç işlemesi halinde ertelenen cezanın kısmen veya tamamen çektirilmesine karar verdi. Sivas Barosu'na kayıtlı Avukat M.A’nın Sivas 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı ile ilgili Yargıtay’a itirazda bulunduğu öğrenildi. Hukuki süreç sonucunda M.A’nın mesleğine devam edip etmeyeceğide netlik kazanacak.

Kaynak: Sivas Memleket Gazetesi

AdminAdmin