Gündem
Giriş Tarihi : 17-03-2019 16:21

EYT'liler İstanbul'u salladı!

Türkiye'nin dört bir yanından gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) bugün haklı taleplerini İstanbul Maltepe Meydanı’ndan haykırıyor.

EYT'liler İstanbul'u salladı!

Onlar 1999’da yapılan ve geriye dönük işletilen yasa nedeniyle prim gününü doldurdukları halde yaş engeline takıldı, yıllardır emekli olmak için mücadele ediyorlar. Çalıştıkları işyerlerinden prim günlerini doldurdukları için işten çıkarılıyor, yaşlarından dolayı da başka bir yerde iş bulamıyorlar. “Devlet bize ‘gençsin, yaşı beklerken başka bir yerde çalış diyor; iş başvurularında ise ‘senin yaşın çok, işe alamayız’ diyorlar. Biz ne yapalım?” diye soruyorlar. EYT'liler, bugün haklı taleplerini İstanbul Maltepe Meydanı'ndan hakırıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen miting için 81 ilden otobüsler kaldırıldı. Miting alanını yüzbinlerce EYT'li doldurdu.

Maltepe'deki miting alanının çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, gelenler polis arama noktasından içeriye alındı.

Ankara’da 10 Şubat’ta büyük buluşmaya imza atan EYT’liler toplantı salonlarına sığmadıklarını belirterek İstanbul’da da miting kararı almıştı.

 

 

İşte miting alanından kareler (Fotoğraflar: Yağmur Üstündağ, Aydınlık):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


AdminAdmin