Gündem
Giriş Tarihi : 16-03-2019 02:48

Hulusi Akar: “Suriyeliler için 40 milyar dolar civarında para harcadık”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriyeli sığınmacılar için harcanan parayı açıklayarak “40 milyar dolar civarında bir parayı bu Suriyeli kardeşlerimiz için harcamış bulunuyoruz" dedi. Kaynak Yeniçağ: Hulusi Akar: “Suriyeliler için 40 milyar dolar civarında para harcadık”

Hulusi Akar: “Suriyeliler için 40 milyar dolar civarında para harcadık”

Milli Savunma Bakanlığı, '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü nedeniyle bakanlık karargahındaki Atatürk Kültür Sitesi'nde şehitleri anma programı düzenledi. Programa, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları ile şehit yakınları ve çok sayıda askeri personel katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, kısa film gösterimi ile devam etti.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriyeli sığınmacılar için 40 milyar dolar harcandığını belirterek "Bu misafirlerimize karşı yapılan harcamayı söylememe kültürümüz var ama siyasi bir konu olduğu için de bunu ifade etmek durumundayız. 40 milyar dolar civarında bir parayı bu Suriyeli kardeşlerimiz için harcamış bulunuyoruz. Türkiye, Suriye'de terör zulmüne uğramış, Suriyeli Kürt kardeşimiz dahil, milyonlarca mültecinin sığındığı güvenli bir limandır. Zaten tarihin asil milletimize yüklediği misyon, masum ve mazlumların hakkı için daima zalimlerle mücadele etmek olmuştur. Ayrıca Türkiye, bu çerçevede İdlib'de sivillerin zarar görmemesi, yeni krizler ve insani trajediler yaşanmaması ve tüm dünyaya yayılabilecek yeni bir mülteci akını olmaması için yoğun çaba harcamaktadır” ifadelerini kullandı.

'BU IRKÇI TERÖRÜ LANETLİYORUM'

Bakan Akar, Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına tepki göstererek, şöyle konuştu:

"Bugün Yeni Zelanda'da sadece ibadet etmek için bir araya gelen masum ve korunmasız insanlara karşı canice bir katliam gerçekleştirildi. Bu katliam, İslamofobik faşist terörü bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne serdi. Bu olay, dünyada İslam karşıtlığı ve Müslüman düşmanlığının geldiği kaygı verici noktayı da açıkça göstermektedir. Caniler tarafından sosyal medyada canlı olarak yayımlama alçaklığı ve sapıklığının da gösterildiği bu ırkçı terör olayını lanetliyorum. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Ancak sapıkların hamileri oldukça bu tür alçaklıkların da bitmeyeceğini biliyoruz. Yaşanan menfur katliamda hayatlarını kaybeden insanlara Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına ve insanlık duygusu olan herkese sabırlar diliyorum."

AdminAdmin