Gündem
Giriş Tarihi : 07-03-2019 00:00

Her Şeye Rağmen Af Çıkacak!

MHP Lideri Bahçeli’nin, af istemi ile ilgili konuşan TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı afla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Her Şeye Rağmen Af Çıkacak!

Ceza yasasıaf yasası, Ceza indirimi, İnfaz yasasıGenel Af ve daha sayılabilecek bir düzüne daha belli kalıplara oturtulmuş teklifler bulunuyor ve ortalıkta tartışılıyor. Mahkum ve yakınları bunu bir şekilde afolarak algılıyor. Son daki af ile ilgili çok net bir bilgi bulunmuyor. Ancak, Af haberleri mahkum yakınları tarafından merak edilen çok önemli bir konu olduğu için en küçük gelişme ve yorumları yayınlamayı uygun görüyoruz.

Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandıran Naci BostancıAf konusuyla ilgili, Meclis gündeminde bulunmadığını Ancak seçim sonrası, müzakere edilebileceğini söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi'nin getirdiği bir af teklifi değil, bir ceza indirimi olduğunu da ifade etti.

TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı afla ilgili şunları söyledi:

SEÇİM SONRASI MÜTEALA EDİLİR

"Şu anki Meclis gündeminde bu konu yok. Ancak seçim sonrası, müzakere edilebilir. MHP’nin getirdiği de bir af teklifi değil, bir ceza indirimi şeklinde. Seçim sonrası gündeme gelebilir, bakılır, ne olur, nasıl yapılır, bunlar konuşulur. Tabii şu anda gündemde değil. Zira Meclis de kapalı. Seçim sonrası, mütaala edilir ve bakılır. Bu tür konulara alelacele bakılamaz. Halkımız da bunu takdir eder"

KAMU VİCDANI

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bir vatandaşın sorusu üzerine daha önce yaptığı açıklamada, "MHP'nin verdiği af teklifi üzerinde çalışılıyor tek tek. Kamu vicdanı nasıl rahatsız olmaz, onun ortaya çıkması lazım. Acele karar verirsen bu sefer başka mağduriyetler olur." şeklinde açıklama yapmıştı.

YARGITAY’DAN AF AÇIKLAMASI

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 2018 yılı faaliyetleri, yargı reformu kapsamındaki çalışmalar ve 2019 yılı hedeflerine ilişkin basın toplantısında af ile ilgili yaptığı açıklamada ise, ‘Yargıtay’ın kurumsal bir görüşü olmasa da ben af çıkarılmasına karşıyım” ifadelerini kullanmış ancak Belki infaz sistemindekicezaevinde kalma süresi yüzde 50’lere çekilebilileceğini ve bununla da daha adil bir çözüm olacağını savunarak, cezaevlerindeki yetersizlik herkes tarafından malum olduğunu söylemişti.

MHP'li Feti Yıldız, daha önce yaptığı açıklamada bu husus ile ilgili şöyle demişti: "İnfazın 1/2 ye düşürülmesinin amacı terör ve örgütlü suçlar hariç infazda eşitliği sağlamayı amaçlayan bir çalışmadır diye düşünüyorum. Şartlı Ceza indirimicezaevinde geçirilecek süreden 5 yıl indirim yapılmasıdır."

ADALET BAKANLIĞINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Diğer taraftan Adalet Bakanlığı 64-65 maddeden oluşan çok geniş bir çalışma olduğu gelen haberler arasında. Çalışmanın merkezinde ceza infaz sisteminde bazı suçlarda yatılan cezanın 1/2’ye düşürülmesi ve denetimli serbestlik süresinin 2 yıldan 3 yıla çıkarılması gibi düzenlemeler yer alıyor. Ayrıca, infaz sistemikapsamında ilk kez hayata geçecek alternatif önerilerde var. Bunlardan biri örgütlü suçlar haricinde 65 yaş üstü hükümlülerle ilgili olarak yer alıyor.

RAHŞAN AFFI NEDİR?

Rahşan Affı'nın Asıl adı Şartla Salıvermedir. Bu yasa 22 Aralık 2000’de Rahşan Ecevit’in önerisiyle çıkartılmıştır. devlete işlenen suçların dışındaki suçlara erteleme ve şartlı salıverme getiren yasanın adıdır. Dolayısıyla bu yasa Kamuoyunda Rahşan Affı olarak biliniyor.

Mahkumların ümit ettiği, siyasilerin söz verdiği, Mahkum yakınlarının artık umut olmaktan çıkan af bekleyişlerine bakarak bu işin tadı tuzu kaçmadan ve herşeye rağmen er veya geç af çıkacak.

AdminAdmin